Hírek

2005.04.27. 06:27

Vérfürdővel és bombával fenyegetőzött a rokkant

Sz. L.

Elfogta a rendőrség azt a 43 éves pécsi rokkantnyugdíjas férfit, akit zsarolássorozattal és közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítanak. Ezt tudtuk meg Sárközi Ferenc megyei rendőrfőkapitánytól.
A férfi az elmúlt hét hónapban huszonhárom esetben próbált megzsarolni pécsi polgárokat és közintézményeket, hétszer robbantással is fenyegetőzött. Idős embereket levélben azzal fenyegetett meg, hogy megöli a hozzátartozóikat, ha nem fizetnek. Zsarolóleveleket küldött egészségügyi intézményekbe, a vasútállomásra, a vásárcsarnokba, postahivatalokba, sőt a városi és a megyei lap szerkesztőségébe is. Vérfürdőt és robbantást ígért, ha nem fizetnek.
Esetenként 20–100 ezer forintot követelt, egyszer az al-Kaida terrorszervezetre is hivatkozott. Senki sem fizetett, de volt, aki félelemből elköltözött lakóhelyéről. Végül egy telefonszám buktatta le, amire két levelében is hivatkozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!