Hírek

2005.04.27. 06:27

Vérfürdővel és bombával fenyegetőzött a rokkant

Sz. L.

Elfogta a rendőrség azt a 43 éves pécsi rokkantnyugdíjas férfit, akit zsarolássorozattal és közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítanak. Ezt tudtuk meg Sárközi Ferenc megyei rendőrfőkapitánytól.
A férfi az elmúlt hét hónapban huszonhárom esetben próbált megzsarolni pécsi polgárokat és közintézményeket, hétszer robbantással is fenyegetőzött. Idős embereket levélben azzal fenyegetett meg, hogy megöli a hozzátartozóikat, ha nem fizetnek. Zsarolóleveleket küldött egészségügyi intézményekbe, a vasútállomásra, a vásárcsarnokba, postahivatalokba, sőt a városi és a megyei lap szerkesztőségébe is. Vérfürdőt és robbantást ígért, ha nem fizetnek.
Esetenként 20–100 ezer forintot követelt, egyszer az al-Kaida terrorszervezetre is hivatkozott. Senki sem fizetett, de volt, aki félelemből elköltözött lakóhelyéről. Végül egy telefonszám buktatta le, amire két levelében is hivatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!