Hírek

2005.04.27. 06:18

Szülők mentették meg a sportpályát

Kiss Gergely

Tiltakozási akciót tartottak tegnap a XVI. kerületi polgármesteri hivatal előtt az Ikarus BSE megmentéséért. A sportegyesület területének tulajdonosa ugyanis április harmincadikával felmondta a bérleti szerződést. Az Ikarus atlétikai szakosztályának százharminc korosztályos válogatottja van.

Másfél éve ígéri az önkormányzat, hogy kivásárolja a sporttelepet – mondta a Reggelnek Nagy József, az egyesület ügyvezető elnöke. – A tulajdonos megunta a várakozást. Végső elkeseredésünkben döntöttünk a tüntetés mellett. Az egyesület megmentéséért nemcsak a sportolók, hanem a kerület lakói is felemelték a szavukat.

– Háromgyermekes apaként elfogadhatatlannak tartom az Ikarus megszüntetését – mondta lapunknak Snóbli József. – Ebben a városrészben ez az egyetlen sportpálya. A gyermekek egészségéről van szó – tette hozzá.

A tulajdonos döntésének hírére az önkormányzat is lépéseket tett. Asztalos Lajos alpolgármester lapunknak elmondta, előterjesztést készített az öthektáros terület megvételéről. A háromszámillió forintos vételárat részletekben fizetik ki. Az önkormányzat tegnapi ülésén úgy döntött, megvásárolják a sportpályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!