Hírek

2005.04.29. 08:34

Nem túl népszerű a Ferrari

Hiába egyeztek meg az istállók, a Ferrari fütyül a közös elhatározásra.

Méhes Károly

Az elmúlt esztendőben az istállók sportigazgatói abban egyeztek meg, hogy 50 napról 30 napra csökkentik le a tesztnapok számát. Egyedül a Ferrari volt végig az ötlet ellen, amin nem lehet csodálkozni, hiszen az olaszoknak két saját tesztpályájuk is van (Fiorano, Mugello), ahol akkor és annyit tesztelnek mindenféle FIA-engedély nélkül, amikor és amennyit csak akarnak.
A téli próbák során még nem került terítékre a Ferrari, annál inkább az utóbbi két hónapban. Schumacherék meglehetősen gyatrán kezdték a szezont, a főnök, Jean Todt parancsára pedig beindult a tesztgépezet. Imola előtt voltak olyan napok, amikor egyszerre öt Ferrari körözött a két saját pályán, Barcelonában és Monzában is. A világbajnok autója a leggyorsabb volt Imolában, ám a többiek már nagyon utálják arroganciájáért.
A fújolók között első helyen áll a Toyota, amely leggazdagabbként bőven megengedhetné magának, hogy annyit gyakoroljon, amennyit csak akar. „A Ferrari minden egyezséget felrúg!” – fakadt ki a bajnok öccse, Ralf Schumacher.
Jean Todt ugyanakkor makacsul hajtogatja a magáét: „Engem a Ferrari fizet, csakis a cég érdekeit tartom szem előtt”.

A Minardi pórul járt

Különösen kínosan kezdődött az új, PS05-os Minardi tesztje Misanóban. A Budapesten élő izraeli pilóta, Chahock Nissany hat kör alatt ötször hagyta

el a pályát, majd belehajtott csapattársába, a holland Albersbe. Mindkét autó megrongálódott, arról nincs hír, mi lesz Nissany sorsa. Lehet, hogy Baumgartner Zsolt nem véletlenül járt Imolában, és valóban tesztlehetőséget kap a jövőben.

el a pályát, majd belehajtott csapattársába, a holland Albersbe. Mindkét autó megrongálódott, arról nincs hír, mi lesz Nissany sorsa. Lehet, hogy Baumgartner Zsolt nem véletlenül járt Imolában, és valóban tesztlehetőséget kap a jövőben. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!