Hírek

2005.04.22. 06:46

Molnár Gyurtát is megelőzte

Nap mint nap vetélkedik egymással Gyurta Dániel és Molnár Ákos, a Jövő SC–II. kerület két ígéretes mellúszója.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Molnár Ákos nagyszerűen kezdte a 2005-ös évet: kétszer is legyőzte Gyurtát
[/caption]A közelmúltban rendezett felmérő versenyen a 18. évében járó Molnár mind a két mellúszó számban legyőzte klubtársát. Edzőjük, Széles Sándor szerint érthető, hogy olimpiai ezüstérmes tanítványa ezúttal nem győztesen hagyta el a medencét. – Dani túlterhelt mostanában, az edzések mellett az iskolában is helyt kell állnia. Ne értsék félre, szó sincs arról, hogy az olimpiai siker miatt beképzelt lenne, egyszerűen túl sok mindennel kellett egyszerre foglalkoznia. Az iskolában vizsgázott, s számtalan médiafelkérésnek is eleget tett. Ugyanolyan elszántan készül, mint korábban, egyetlen edzést sem hagyott ki.

Molnárt szintén reményteljes úszónak tartja edzője, de ő később érő típus, így a felnőttek között még nincs kiemelkedő eredménye. – Először úgy tűnt, hogy Ákos vegyesúszásban lesz a legjobb. Később egyre inkább háton remekelt, majd mellúszó lett belőle – nyilatkozta a szakember. – Ő egészen más ütemben fejlődik, mint Gyurta. Három évi közös munka után, 15 évesen annyira megtorpant, hogy másfél évig nem is nálunk készült, aztán újra javultak az eredményei. Most ott tartunk, hogy Molnár Ákos a felmérő versenyen legyőzte legnagyobb riválisát Gyurta Danit, és az idei ifjúsági Európa-bajnokság esélyesei közé tartozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!