Hírek

2005.04.13. 00:00

Metrójegy a belépő a könyvesboltba

Nem vásárolhatunk többé jegy nélkül a Deák téri metró könyvesboltjában. Csak a metró utasait szolgáljuk ki! – hirdeti hamarosan tábla minden olyan üzletben, amelyik az állomások záróvonalán belül van.

Tóth Tímea

Elvileg ez mindig is így volt, legalábbis az üzletek szerződése szerint. Az utasok azonban mit sem tudnak erről. A probléma a BKV számára is a múlt héten indult fokozott ellenőrzésekor derült ki. Eddig nem volt jellemző a kijárati ellenőrzés – magyarázza Lucza Mihály, menetdíj-bevételi főosztályvezető. Így csak a mostani kampányban tapasztaltuk, hogy sokan azért mennek be a BKV területére, hogy vásároljanak valamelyik üzletben.

Ha azonban valaki átlépi a bejáratnál lévő záróvonalat, jegyet kell váltania. A korlátozott vevőkörrel az üzlettulajdonosok is tisztában vannak. A közlekedési vállalat olyan szerződést kötött, amelyben rögzítették: csak a fizető utasokat szolgálhatják ki. Erről semmilyen módon nem tájékoztatják a vásárlóikat. Kezdeményeztem, hogy a boltvezetőknek kötelező legyen kifüggeszteniük ezt a tájékoztató feliratot – mondja a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!