Hírek

2005.04.29. 08:37

Megvettük a kolduló új kabátját

balaton balázs

Klári, szerkesztőségi titkárunk örömhírrel érkezett tegnap reggel. Azt újságolta: vett egy csokor orgonát a piros lámpánál a kéregetőtől. Budán, a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésében álldogál a férfi. Én is ismerem, legalább tíz éve az az ő helye.
Udvarias fiatalember, úgy harmic körüli. És tíz éve ott áll a lámpánál. Klári nemrég látta mobilozni. Én meg minden tavaszszal látom a férfin az új bőrkabátot. A mi pénzünkön vette. Az orgonacsokorért háromszáz forintot kért, végül Klári adott neki egy százast. Azért mégiscsak a közeli kertben lévő bokorról szedte.
Sokéves, megoldatlan gond: mit adjunk a hajléktalannak. Ha aprót adunk, azt visszadobják a szélvédőre. Ha ételt, akkor felháborodnak, hogy a gyerekük azt nem eszi. Ha cigarettát, akkor a halálba segítjük őket.
Egyes városokból már kitiltották a koldulókat. Nem tudjuk, ez megoldás-e. Mennek más városba, vagy külföldön öregbítik hírnevünket.
Azért Klári tegnap megvette az orgonát. Jövőre lesz új kabátja a fiatalembernek…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!