Hírek

2005.04.21. 00:00

Mégsem lesz megoldás a Fenyő-ügyben?

A rendőrség hét év és két hónap után is adós a Fenyő-merénylet megoldásával. A rendőri vezetők két hónappal ezelőtt, az 1998-as Fenyő-gyilkosság évfordulóján elszólhatták magukat. Akkor arról beszéltek a sajtóban, hogy közel állnak a nyomozás végéhez. Kiszivárogtatták, hogy nemcsak Fenyő János gyilkosát, hanem a merénylet összes résztvevőjét, sőt a megbízót is ismerik. Nem hivatalosan április elejére ígértek pontosabb információkat.

Szemán L.

Az interneten még tőzsdejáték is indult arról, hogy április 8-ig megnevezik-e Fenyő János gyilkosát vagy sem. A tőzsdézők már tudhattak valamit, hiszen végül is azok nyertek a játékon, akik a rendőrök csődjére fogadtak. Időközben annyi kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodában meghallgatták a Fenyő-ügy kezdeti szakaszában nyomozó rendőröket. Hogy ez segítette a vizsgálatot vagy sem, nem tudható. Mint ahogy az sem, hogy pontosan mi szerepel abban a gyilkosság utáni két évben keletkezett operatív dossziéban, aminek titkosságát a napokban feloldották. Állítólag telefonlehallgatás jegyzőkönyvei, amelyekben szó esik a merénylet előkészületeiről.

Minden tábornok megvan

Úgy tűnik, a politika nem szól közbe, hagyják nyomozni a rendőröket. Ezt látszik alátámasztani, hogy minden rendőrtábornok a helyén van. Egyelőre. Egyikük két hónapja azt ígérte: ha még a helyén lesz áprilisban, közzéteszik a gyilkos nevét. Áprilisból van még egy hét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!