Hírek

2005.04.13. 00:00

Meglopott a saját fiam

CSALÓDÁS - Olvasónk a haszonélvezeti jogot megtartva fiának ajándékozta lakását. A fiú nem törődik az idős asszonnyal. Amikor az kórházban volt, félmillió forintot elvitt a lakásból.

BAMA

Az ajándékot az asszony bizonyos feltételek mellett visszakövetelheti. Három feltétel lehetséges – mondták el a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az egyik, hogy a megajándékozott érdemtelenné válik az ajándékra. Ezt a körülményt kimeríti, hogy a fiú nem törődik idős édesanyjával. Ráadásul, amikor találkoznak, durván bánik vele. Szintén visszakövetelhető az ajándék, ha arra az ajándékozónak a megélhetése érdekében szüksége van. Fontos ugyanakkor, hogy ezzel a megajándékozott létfenntartását ne sodorja veszélybe. Végül a harmadik feltétel lehet: a megajándékozott súlyos bűncselekményt követ el az ajándékozó rovására. Jelen esetben a fiú meglopta idős édesanyját. Olyasmit vett el tőle, ami nem az övé, hanem az asszonyé volt.

Követelését a hölgy polgári peres eljárásban érvényesítheti. Ezután már nem lesz akadálya annak, hogy eladja a lakást, és terveihez híven idősotthonba költözzön. A lopott pénz ügyében büntetőfeljelentést tehet. A bíróság kötelezheti a fiút a kár megtérítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!