Hírek

2005.04.20. 00:00

Kerületi fellépés a csöndes gyilkos ellen

Azok az V. kerületi lakástulajdonosok, akiknél a fűtési vagy melegvízrendszer miatt szén-mondoxid (CO) keletkezhet, egyéni pályázatot nyújthatnak be a CO-jelzőkészülék felszerelésére. A beépítés minden esetben díjmentes, amelyet a Vagyonkezelő Rt. végez.

Izing A.

A hatvanöt év feletti, kerületben élő magántulajdonosok és a rendszeres szociális segélyben részesülők ingyen kaphatják meg. A többi pályázó esetében az önkormányzat a teljes költség felét állhatja – tájékoztatta a Reggelt Lőrincz Mihály vagyongazdálkodó.

A csöndes gyilkos elleni védekezésre 25 millió forintot különítettek el a Belvárosban. A készülékek darabára 22–25 ezer forint. Ha csak egy családot is sikerül megmenteni a meghibásodott berendezésekből, rossz kéményekből visszatérő égésterméktől, már megérte. A jelzőket azokba a önkormányzati tulajdonú lakásokba is térítésmentesen helyezik fel tartozékként, amelyekben a fűtés vagy melegvízellátás miatt CO keletkezhet. A pályázat részleteiről az önkormányzat ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni.

Éles hanggal riaszt még a fulladás előtt

A készülék elektronikája akkor lép működésbe, ha csökken a levegőszint. Mindez bekapcsol egy éles figyelmeztető hangot. A CO-riasztó gombelemes és a biztonságos működtetés érdekében minden riasztás után cserélni kell. Megeshet, hogy egy lakásba esetleg többet is fel kell szerelni.

melegvízrendszer miatt szén-mondoxid (CO) keletkezhet, egyéni pályázatot nyújthatnak be a CO-jelzőkészülék felszerelésére. A beépítés minden esetben díjmentes, amelyet a Vagyonkezelő Rt. végez. Izing A. Éles hanggal riaszt még a fulladás előtt A készülék elektronikája akkor lép működésbe, ha csökken a levegőszint. Mindez bekapcsol egy éles figyelmeztető hangot. A CO-riasztó gombelemes és a biztonságos működtetés

érdekében minden riasztás után cserélni kell. Megeshet, hogy egy lakásba esetleg többet is fel kell szerelni. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!