Hírek

2005.04.08. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Albertirsa Készül a terv
Elfogadta a város a tervező árajánlatát, így megkezdődhet az Ady Endre utcában létesülő óvoda tervezése. (vs)

Biatorbágy Új ovisok
A település napköziotthonos óvodáiban április 13-14-15-én 8-16 óráig lehet beiratkozni. Mind a Fő utcában, mind a Szent László utcában, mind a Bajcsy-Zsilinszky utcában születési anyakönyvi kivonattal, lakcímigazolással lehet jelentkezni. (vs)

Budakeszi Ösztöndíj
A 2005-ös évre Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra pályázók Budakeszi, Pest megye, valamint az Oktatási Minisztérium által megítélt támogatásokról a Budakeszi Polgármesteri Hivatalban tájékozódhatnak. (vs)

Cegléd Útépítés
Hamarosan kezdődik a négyes számú út négysávosítása Cegléd és Abony között. A jelenlegi főút nyomvonalán marad a majdani négyes autópálya is. (vs)

Érd Egyesület
M7-esen túli területének lakói úgy határoztak, egyesületet hoznak létre. Szeretnék elérni, hogy ne maradjanak ki a fejlesztési programokból. A hivatalos bejegyzés után sok pályázaton indulhatnak, így már az áprilisban meghirdetendőkön is jó esélyük van. (vs)

Gyál Hozzájárulás
A város a BKV-val kötött szerződés értelmében a továbbfejlesztett buszközlekedés támogatására ebben az évben 33,5 millió forintot utal át a közlekedési vállalatnak. (vs)

Kóka Borverseny
A Kókai Hegyközség borversenyére fehér-, rose- és vörösborokkal neveztek a szőlősgazdák. Az eredményhirdetésre április 9-én, a kókai borfesztiválon kerül sor. (vs)

Monor Emléktábla
József Attila születésének 100. évfordulója alkalmából az önkormányzat emléktáblát helyez el a költőről elnevezett utca 2. számú házának falán. Az emléktábla avatására április 10-én 15.30-kor kerül sor. (vs)

Pilisvörösvár Kirándulás
A város környezetvédő és természetbarát egyesülete szombaton kirándulást szervez a Börzsöny-hegységbe. A tervezett útvonal Királyrét – Suta-berki-nyiladék – Nagy-Hideg-hegy – Taxi-nyiladék – Királyrét. Gyülekező reggel háromnegyed hétkor a pilisvörösvári MÁV-állomáson. (vs)

Szob Fekete István
„A Kele Napján”, április 9-én lesz a Fekete István Általános iskolák találkozója a szobi Fekete István Általános Iskolában. Rendeznek vers- és prózamondó versenyt, lesznek előadások Fekete Istvánról, a vendégek megismerhetik a házigazda települést. Délután pedig igazi különlegességet, solymász bemutatót tartanak. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!