Hírek

2005.04.13. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Cegléd Csőtisztítás
Megkezdték a város vízvezeték hálózatának mechanikai tisztítását. A szivacslövedékes hálózattisztítást követően a víz átmenetileg zavarossá válhat, de ettől még fogyasztható. A munkát április 20-án fejezik be. (vs)

Gödöllő Folyamatos lomtalanítás
A lakótelepeken gyűjtési időpontokat nem hirdetnek meg, mert folyamatosan elszállítják a lomokat. Az új tömörítőlapos gyűjtőjárművek alkalmasak arra, hogy a konténerek mellé kitett darabos hulladékot elszállítsák. Csak arra kell figyelniük a lakóknak, hogy a kidobott lom ne zavarja a forgalmat. (vs)

Százhalombatta Több pénz
Megnőtt a lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön összege. Az egyedülállók és kétfős családok 1,8 millió, a három- vagy négyfős családok 2 millió, az öt főnél nagyobb családok 2,2 millió forintig vehetik igénybe a támogatást első lakáshoz jutásuk érdekében. Változik a kölcsön futamideje is. Az eddigi tíz év helyett tizenöt év alatt kell visszafizetni. (vs)

Szigetmonostor Erdei Iskola
Április 16-án „Erdei iskola a fenntartható környezetért” címmel szakmai napot rendeznek a szigetmonostori Árnyas Sziget Ifjúsági Táborban. Délelőtt előadások hangzanak el, délután közvetlen beszélgetések során osztják meg egymással tapasztalataikat a résztvevők. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. (vs)

Tök Nemzetközi siker
A Nyakas Pince a 2002. évi Budai Chardonnay bora a Challenge International du Vin versenyen bronzérmet nyert. A világ egyik legismertebb borversenyére negyven országból közel ötezer bort neveztek. A díjakról nemzetközi borászokból, kereskedőkből, újságírókból és szőlészekből álló kóstolóbizottság döntött. (vs)

Törökbálint Játékok
Az önkormányzat pénzügyi bizottsága szükségesnek ítélte a közintézményekben és a közterületeken lévő játékok teljes biztonságtechnikai felülvizsgálatát. Egyszersmind felkérte a jegyzőt, gondoskodjon az erre vonatkozó megfelelő ajánlatok beszerzéséről. Mindezt az Európai Unió előírásainak megfelelően kezdi el a település vezetése. (vs)
 
Vác Kábeltévé
Megválik az önkormányzat a Vác Városi Kábeltelevízió Kft.-ben lévő, valamint a Madách Imre Művelődési Központ birtokolta üzletrésztől is. A kábeltelevízió üzletrészének fejében megkapja az önkormányzat az Elektro-Szignál Kft.-t, valamint készpénzhez is jut. A képviselő-testület legutóbbi ülésén már megválasztotta az Elektro-Szignál Kft. felügyelő bizottságát. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!