Hírek

2005.04.25. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Győr DÍJKIOSZTÁS
Vasárnap átadták a Szép magyar beszéd verseny legeredményesebb résztvevőinek a Kazinczy-érmet. Kitüntetésben harmincöten részesültek, köztük voltak határon túli magyar anyanyelvű diákok is. (mj)

Nyíregyháza APADÁS
Apadnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyószakaszok, így a Túron másodfokúról elsőre mérsékelhették az árvízvédelmi készültséget. Figyelőszolgálatot tartanak a Tiszatelek és Tiszabercel közötti szakaszon. (mj)

Debrecen MŰVÉSZET
Debrecenben is oktatási központot nyitott a művészeti szakképzést végző Abigél Többcélú Intézmény. A Fényes-udvari lakótelepen átadott létesítményben nagyméretű táncterem is van, ahol nem csupán ezer diákjuk képzését tudják megoldani, hanem előadásokat is rendezhetnek. (mj)

Alattyán ZSILIP
Ismeretlenek kinyitották az irgócsi zsilipet, és a csatornából kiáramló víz  hét hektár termőföldet öntött el az árvízvédelmi töltés és a 32-es főút között. (mj)

Mátrakeresztes IVÓVÍZ
Vasárnap estig átöblítették a környék ivóvízvezeték-rendszerét, s az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat folyamatosan méri a víz minőségét. Ha megfelelő lesz az eredmény, akkor elképzelhető, hogy keddtől iható lesz a vezetékes víz az érintett 16 településen. (mj)

Szalkszentmárton LŐSZER
Veszélyes szerkezetek kerültek elő a földből ásás közben a falu egyik házának kertjében. A háborúból visszamaradt kétszáz lőszer és egy akna szerencsére nem robbant fel, tűzszerészek szakszerűen elszállították. (mj)

Veszprém PANASZNAPOK
Nyílt panasznapokat tart április 25. és 27. között Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa Veszprém megyében. Kétféleképpen lehet hozzá fordulni oktatást érintő kérdéssel és panasszal: interneten a város honlapján keresztül vagy Veszprémben, a Diófa utca 2. szám alatt személyesen. (mj)

Szeged PARTNERVÁROS
Szeged kiemelt partnerként mintegy 200-300 programmal csatlakozik Pécs pályázatához, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyeréséért nyújt be a baranyai megyeszékhely. Szegeden hamarosan létrehozzák azt a programirodát, amely elkészíti a leendő pályázat szegedi részét. (mj)

Szarvas LELET
A 44-es főút mentén épülő új bevásárlóközpont terepmunkái során régészeti leletekre bukkantak. Az i. e. 3. évezredből származó építészeti maradványok, állati csontok és edények öszszefüggő és mindenképpen lakott területre utalnak. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!