Hírek

2005.04.06. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs ELLENŐRZÉS
Kedd reggel kiemelt ellenőrzést tartott a Pécsi Közlekedési Rt. a helyi buszjáratokon. Büntetés nem történt. A cél a megelőzés volt, azért, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel vegye igénybe a tömegközlekedési szolgáltatást. (nysz)

Paks SZÁZ SZÁZALÉK
A decemberben tervszerű főjavításra leállított blokkot előző hónap végén indították újra, és most érte el névleges, 100 százalékos teljesítményét. Ezzel a Paksi Atomerőmű ismét a hazai villamosenergia-termelés 40 százalékát biztosítja. (szpa)

Mohács TÉGLA
A legnagyobb hazai építőanyag-gyártóként és forgalmazóként ismert Wienerberger Téglaipari Rt. megvásárolta a mohácsi téglagyárat. Értesülésünket megerősítette Szabó Diána, a cég marketingvezetője is. (ke)

Balsa KOMP
A balsai Tisza-parton a magas vízállás miatt ideiglenesen szünetelt a kompközlekedés. Keddtől immár újból átkelhetnek a Tiszán az arra utazók. (szpa)

Szeged ZARÁNDOKLAT
Csongrád megyéből szerdán indulnak a hívők autóbuszokkal Rómába, hogy részt vehessenek II. János Pál pápa pénteki temetési szertartásán. (szpa)

Győr KERÉKBILINCS
A győri közgyűlés viszonylag szűk többséggel hagyta jóvá, hogy az április 14-i ülésre rendelettervezet készüljön a kerékbilincs alkalmazásáról és a járművek elszállításáról. (szpa)

Debrecen ŐSSEJTEK
A debreceni egyetem kardiológiai klinikájának orvosai Magyarországon elsőként kapták meg az engedélyt arra, hogy a szívinfarktuson átesett betegeket őssejtekkel gyógyítsák. A klinikai próbák első fázisában hét betegen hajtják végre a beavatkozást. (szpa)

Eger EGYSZERŰSÍTÉS
Egységes vállalatirányítási rendszert vezet be az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Rt. Jövő januártól feltehetően egyszerűbbek, érthetőbbek lesznek a számlák, naprakészebb a cég nyilvántartása. A rendszerhez szükséges szoftvercsomagot a Volán Elektronika Rt. biztosítja. (ss)

Székesfehérvár FELÚJÍTÁS
Tavasszal biztosan nem kezdődhet el a Gárdonyi Géza Művelődési Ház felújítása. Az önkormányzat 30 milliós felújítási elképzelésére a legkedvezőbb beadott pályázat is 52 milliós költséggel számolt. (szpa)

Veszprém VÁRKERT
A volt Várkert ifjúsági park helyén zenés szórakozóhely nyílik június elején. A beruházás már elkezdődött, a volt klubot teljes egészében felújítják. A kerthelyiség 200–300 fős terasza koncerteknek, kulturális eseményeknek, mozinak ad majd helyet. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!