Hírek

2005.04.08. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kardoskút DARVAK
A múlt heti örménykúti darupusztulás után a szegedi vadasparkba szállítottak kilenc mérgezett, de életben maradt madarat. A kilenc daruból négy felépült. A madarakat a Kardoskút-Fehértó természetvédelmi területen tegnap dr. Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter meggyűrűzte és szabadon engedte. (cs)

Vésztő VASÚT
Tavaly két regionális vasutat hozott létre a MÁV Vésztőn és Balassagyarmaton. A jövőben a mellékvonalakon több ilyen térségi vasutat kívánnak létesíteni, amelyeket az önkormányzatok működtetnének. (i)

Gyöngyös ÉHSÉGSZTRÁJK
Éhségsztrájkba kezdett a Gyöngyösi Városi Bíróság előtt a siroki Mikola József. Egy 2001-ben történt okirat-hamisítási ügyben szeretné elérni a tárgyalás kitűzését. A rendőrségtől határozatlan időtartamra kért engedélyt a demonstrációra. (ss)

Kaposvár ISKOLAÉRETTSÉG
Az iskolába lépő gyerekek egynegyede valamilyen képesség-zavarral küzd. A most lezárult vizsgálatok is bizonyítják, hogy egyre több óvodás szociális érettsége nem megfelelő. (szla)

Győr KERÉKBILINCS
A győri közgyűlés másfél hete viszonylag szűk többséggel hagyta jóvá, hogy az április 14-i ülésre rendelettervezet készüljön a kerékbilincs alkalmazásáról és a járművek elszállításáról. A szabálytalanul parkoló autók kerékbilincselése egy külső cég feladata lesz április 15-től, ha a közgyűlés igennel szavaz. (szla)

Zalaegerszeg SZAKKÉPZŐ KÖZPONT
A központ feladatairól tartottak szakmai konzultációt a Városházán Jakab János, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára részvételével. Az gazdaság igényeinek megfelelően kell képezni az intézményrendszerben tanulókat, hangsúlyozta az államtitkár. (szla)

Szeged ÁLLOMÁSGOND
Két héten belül elkezdődik a szegedi nagyállomás felújítása a MÁV Rt. szerint. A legutóbbi csúszás oka, hogy a közbeszerzési eljárás második helyezettje nem értett egyet a döntéssel. (szla)

Szombathely CSATORNÁZÁS
A Vasivíz Rt. megkezdte a Fő tér víz- és csatornahálózatának rekonstrukcióját. A tervek szerint a munkákkal november végére elkészülnek, ha nem bukkannak feltárandó régészeti leletekre. (szla)

Tatabánya TANÁCSADÁS
Egy éve kezdte meg működését a jogi segítségnyújtó szolgálat. A hivatal látogatottsága egy év alatt megduplázódott. Tavaly csaknem 1300 ügyfél érdeklődött, többnyire lakásproblémákról. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!