Hírek

2005.04.04. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Számítógép
Ötmilliós beruházás keretében számítógépet kapnak az önkormányzati képviselők. Így ezentúl nem lesz szükség az előterjesztések, határozatok költséges kinyomtatására. (kg)

II. kerület Szobor
Németh László szobrának elhelyezéséről is tárgyalnak április 5-én a kerület közoktatási bizottságának tagjai. (kg)

III. kerület Elismerés
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak idén is átadják az Óbuda–Békásmegyer Sportjáért Emlékplakettet. Az ünnepséget április 7-én, 18 órától tartják a Duna-parti Rozmaring vendéglőben. (kg)

IV. kerület ÉLETRE KEL
Ötszintes lakó- és irodaház épül az Árpád út 57–59. szám alatt, ahol egykor a város legnépszerűbb mozgóképszínháza működött. A mozi 78 évnyi működés után, 1997-ben végleg bezárt. (nvzs)

V. kerület BŰNÖZÉS
A kerületben elkövetett bűncselekmények nyolcvan százaléka vagyon ellen irányul. A megerősített rendőri jelenlétnek köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma, és nőtt a felderítéseké. Erről dr. Mészáros Péter kapitányságvezető számolt be. (rv)

VI. kerület TŰZVESZÉLY
A kerület pincéiben működő kisüzemek (nyomdák, asztalosműhelyek) sokszor olyan anyagokkal dolgoznak, amelyek használata talajszint alatti helyiségben tilos. A tűzoltóság a közeljövőben megteszi ez ellen a szükséges lépéseket. (rv)

VII. kerület MUNKANÉLKÜLIEK
Ötven hátrányos helyzetű, főleg munka nélküli roma fiatal elhelyezkedését segítik a kerületi tanfolyamok. Uniós pályázaton nyerték a pénzt. (rv)

VIII. kerület SEGÍTSÉG
A Józsefvárosi Nők Multikulturális Egyesülete minden pénteken 14–17 óra között várja azokat a hölgyeket, akik munkahelykereséshez kérnek segítséget. Cím: Népszínház u. 11. (dná)

IX. kerület TÁMOGATÁS
A költségvetésben 105 millió forintot különítettek el az épületállomány állagának javítására. (dná)

X. kerület JAVASLAT
Dr. Kurta Gáborné, az Egyesített Bölcsődék vezetője beszámolt a képviselő-testületnek a Kőbányai Önkormányzat Egyesített Bölcsődék 2004. évi munkájáról. (dná)

XI. kerület Elismerés
Pro Communitate Budapest Főváros XI. kerületért kitüntető címet adományozott Adányi Lászlónak, a RÉV ambulancia alapítójának. Sarkadi Nagy Emília, az Albertfalvai Polgárok Kör vezetője is ezt a kitüntetést kapta. (ka)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!