Hírek

2005.04.25. 00:00

Izrael ellen készülődnek

Az Egyesült Államok 2006-ban tervezi kivonni csapatait Irakból. Washingtoni forrásokra hivatkozó izraeli jelentések szerint Irán vezetésével ezt követően arra készülnek az arab országok, hogy teljes megsemmisítő csapást mérjenek a zsidó államra.

BAMA

Névtelenségbe burkolózó magas rangú amerikai tisztségviselők közölték, hogy a megszálló erők fokozatos kivonásával egyidejűleg megnövekszik az erőszakos cselekedetek száma. Erre már folynak is az előkészületek.
Ariel Saron izraeli miniszterelnök Washingtonban arra kívánja felhívni George W. Bush amerikai elnök és Richard Cheney alelnök figyelmét, hogy az iráni nuleárisfegyver-fejlesztések egy Izrael elleni szövetség létrehozását célozzák a térségben. Az izraeli katonai titkosszolgálatnak már korábban jelezte, hogy a Hezbollah nevű libanoni terrorszervezet Teherán támogatásával nagyszabású támadásra készül Izrael északi határán.
A Fehér Ház igyekszik a feszültséget enyhíteni. Richard Boucher szóvivő kijelentette, hogy titkosszolgálataik elemzése szerint Irán legkorábban csak a jövő évtized elején lesz képes nukleáris fegyver készítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!