Hírek

2005.04.29. 08:13

Ingyen alapszabályminta lakásszövetkezeteknek

H. K. J.

A Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége elkészítette a lakásszövetkezetek számára a minta alapszabályt. A régi alapszabályok módosítását egy idén januárban hatályba lépett jogszabály írja elő.
Kedvező hír viszont, hogy a lakásszövetkezeteknek nem kell azonnal eleget tenniük az új előírásnak. Egy év türelmi idejük van arra, hogy elkészíttessék módosított alapszabályukat és beadják a földhivatali ingatlan-nyilvántartásba.
Ehhez lehet fölhasználni a szövetség által készített mintát, amit térítésmentesen bocsátanak az igénylők rendelkezésére, mondta Németh Miklós főtitkár. Az a lakásszövetkezet, amely 2006. január elsejéig eleget tesz kötelezettségének, illetékmentesen vetetheti földhivatali nyilvántartásba módosított alapszabályát.
Amennyiben használja a szövetség mintáját, a szabálykészítés költségét is megtakaríthatja. Ez esetben kiadást csak a földhivatali benyújtáshoz szükséges ügyvédi közreműködés jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!