Hírek

2005.04.12. 00:00

Ikvai-Szabó Imre házról házra megy

Zsidai P.

Ikvai-Szabó Imre ma újabb ígéretét váltja be. A hatodik számú főpolgármester-helyettes márciusi beiktatásakor a nyilvánosság tudtára adta, rendszeresen találkozni kíván a kerületi polgármesterekkel. Előbb egyenként keresi fel őket, majd összfővárosi csúcstalálkozókat szervez. Első tárgyalópartnere Mitnyan György (Fidesz) XII. kerületi polgármester, akivel ma délután találkozik a kerületi vezető hivatalában. A tárgyaláson a városfejlesztés kérdéseiről, a főváros és a kerületi önkormányzatok közötti egyeztetés rendszeréről lesz szó. Másnap Horváth Csaba (MSZP) II. kerületi polgármestert keresi fel ugyanezekkel a témákkal.

A kerületekkel való egyeztetés talán legbensőgésebb eseménye 1994-ben volt. A karácsony előtti összejövetelen Demszky Gábor kuglóffal és gőzölgő kakaóval köszöntötte a frissen kinevezett polgármestereket. Akkor megállapodtak, hogy csak közösen tudják működtetni a metropoliszt. Érdekes volt, hogy a legutóbbi, januári találkozójukra a polgármesterek fele nem ment el. Akkor a tárgyalóasztalra már csak pogácsa jutott.

Mire vártunk ennyit?

Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője üdvözli a kezdeményezést, de elkésettnek tartja. – A fontosabb kérdések, a költségvetés és a forrásmegosztás körüli viták már eldőltek. Kevésbé jelentős ügyekben lehet tárgyalni – mondta. Kupper nem érti, hogy az egyeztetésre miért kellett tizennégy évet várni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!