Hírek

2005.04.13. 08:03

Hírsáv

BAMA

Kevesebb a táppénzen töltött idő, spórol a tb
A szigorúbb ellenőrzéseknek is köszönhetően csökkent a táppénzre kifizetett ellátás összege. Az egészségbiztosító főigazgatója, Kiss József a Világgazdaságnak elmondta: tavaly a betegségek hossza jelentősen csökkent, az úgynevezett táppénzes napok száma 20 millió alá csökkent. A kifizetett ellátás ötmilliárddal volt kevesebb 2003-hoz képest. (bm)

Több éjszakát alszanak falun, mint szállodákban
A falusi turizmus vendégfogadó helyein 4-5 éjszakát töltenek a pihenni vágyók, a teljes idegenforgalom átlagos 2-3 napjával szemben. Erre a fontos gazdasági erőre is fel kívánja hívni a figyelmet a parlament idegenforgalmi bizottsága által április végén rendezendő
tanácskozás. (bm)

Újabb áruházak és repülőjegy a Tescótól
Folytatja terjeszkedését a Tesco-áruházlánc. Idén újabb 15-17 hipermarketet és ugyanennyi benzinkutat készül megnyitni – jelentette be Paul Kennedy vezérigazgató. Mától mind a 42 áruházban árusítják a Wizz Air diszkont légitársaság jegyeit, amelyek egységesen 19900 forintba kerülnek. (bm)

Rossz hatással van az árakra a benzin drágulása
Márciusban az egy évvel korábbinál 3,5 százalékkal voltak magasabbak az árak. Egy hónap alatt 0,7 százalékot nőttek. Ebből az üzemanya-
gok drágulása 0,2 százalék volt – derül ki elemzői véleményekből. A KSH adatai februárban csak 0,4 százalék havi inflációt mutattak. (bm)

A mobil ártalmatlanságát állítják, vitázva másokkal
Egy dán kutatás szerint nem okoz agydaganatot a mobiltelefonálás. A Danish Cancer Registry kísérletében részt vevők közt a régen maroktelefonálók között elenyésző arányban találhatók tumoros betegek. Svéd kutatás korábban ennek ellenkezőjét állította. (bm)

Büntetés után feljelentés a takarékszövetkezetben
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a salgótarjáni Háromkő Takarékszövetkezetnél történtek miatt a felügyeleti szerv. A pénzintézetnél – két másikkal együtt – nemrégiben szabott ki két-két vezetőre példátlanul magas büntetést a pénzügyi felügyelet. (bm)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!