Hírek

2005.04.30. 06:16

Gilardino pihenhet

Parmában unatkoztak, Lisszabonban bosszankodtak a nézők az UEFA-kupa elődöntőinek első mérkőzésein.

Szabó Tamás

Az olasz bajnokságban bennmaradásért küzdő Parma hazai pályán egy eseménytelen mecscsen gól nélküli döntetlent ért el a CSZKA Moszkva ellen. Az olasz együttes – ahogy az UEFA-kupában eddig mindig – nem
a legerősebb csapatával játszott. Az ok egyszerű, a Parma hétvégén a Livorno ellen játszik a Serie A-ban, a derbi kulcsfontosságú, a kiesés ellen folytatott harcban. „Számos tehetséges fiatalt küldhettem pályára a moszkvaiak ellen – mondta Pietro Carmignai. – Mindenki tudja, hogy élethalálharcot vívunk a bajnokságban. Éppen ezért a legjobb csatárom, Alberto Gilardino a moszkvai visszavágón sem játszik, minél többet szeretném pihentetni.” A holland AZ Alkmaar a 36. percben Landzaat révén szerzett vezetést Lisszabonban. A Sporting egy percen belül egyenlített, majd Pinillia góljával a győzelmet is megszerezte. Mégis, a 2-1-es portugál siker inkább a vendégekre nézve hízelgő. A hazai szurkolók fölényesebb diadalra számítottak. „Nem akartunk otthon gólt kapni, de sajnos lőttek egyet – panaszkodott a Sporting edzője, José Peseiro. – Sokkal nehezebb meccs volt annál, mint amire számítottam.”
UEFA-kupa, elődöntők, első mérkőzések
Sporting CP–Alkmaar 2-1
Gólok: Douala (37.), Pinilla (80.), illetve Landzaat (36.).
AC Parma–CSZKA Moszkva 0-0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!