Hírek

2005.04.28. 00:00

Engelnek mégsem kell haláláig ülnie

A térdeim nem tartanak meg, a lábfejemet sem tudom mozgatni – mondta tolószékében a bíróság előtt Engel Zoltán (43). A rendőrgyilkosság miatt a vádlottak padjára kerülő férfi elsőfokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kapott. Ezt azonban enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla úgy, hogy nem zárta ki a szabadlábra bocsátás lehetőségéből. Esetleges szabadlábra kerülése viszont csak harminchárom év múlva vizsgálható. Engel mégis perújítást tervez.

Nagy E. D.

Engel 2003 májusában épp rablásra készült Tabányi Mihály harmonikaművész villájába. A rendőrök értesültek a tervéről és a helyszínre siettek. Engel egy fészerben bújt meg, ahonnan kitört és az udvaron tűzpárbajba keveredett Borsos József rendőr századossal és társával. Borsos halálos lövést kapott, ám a tiszt utolsó másodperceiben még visszalőtt és a lövedékek maradandó fogyatékosságot okoztak Engelnek.

Esélyt kapott, mert Borsos társát nem ölte meg

Engel ellen aljas indokból, hivatalos személy ellen, hivatali eljárás alatt, több emberen elkövetett emberölési kísérlet volt a vád. Azért kísérlet, mert Borsos társa felé is tüzelt. Őt azonban nem sebesítette meg, nem ölte meg. Így a bíró indoklása szerint a bűncselekmény jogilag nem befejezett. Vagyis ezek szerint Engel akkor kerülhetett volna haláláig rács mögé, ha mindkét rendőrt megöli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!