Hírek

2005.04.11. 07:09

Egy trófeát már hazahoztak

Egyetlen célom volt a meccs előtt: visszahozni a Magyar Kupát Pécsre – mondta a baranyai női kosáregyüttes sikeredzője, Rátgéber László, aki e feladat megfogalmazásakor aligha vállalt nagy rizikót. Társulata a szombati elődöntőben laza harmincpontos győzelemmel melegített a fináléra, s a zárómeccsen sem kellett nagyon megszenvednie az elsőségért.

BAMA

A címvédő Szolnok időközben Miskolcra igazolt edzője még most építgeti új csapatát, miközben a hazai egyeduralkodó Pécs nagyobb álmokat ápolgat. A magyar bajnokságban százszázalékos baranyai gárda idei második célkitűzését is bizonyára teljesíti majd a rájátszás aranyérmének megszerzésével, ám a nagy kérdés: sikerül-e a tripla. A tűzben tartott harmadik vas az Euroliga, amelynek négyes döntőjét április 22–24. között rendezik az oroszországi Szamarában. A messinai és a tavalyi pécsi Final Four-bronz-érem után a Rátgéber-csapat most mindenképpen többre vágyik. A vasárnapi kupagyőzelem utáni szokásos meccs végi összekapaszkodáskor a csendből előtörő üzenetben a játékosok az ígérték a közönségnek: hazahozzák azt a trófeát is.

Női Kosárlabda Magyar Kupa
Elődöntők:
Diósgyőr–MKB Euro- leasing Sopron 72-62,
MiZo Pécsi VSK–Zala Volán ZTE 82-52.
A bronzmeccsen: Sopron–ZTE 76-75.
A döntőben: Pécs–Diósgyőr 73-57 (24-20, 18-5, 10-18, 21-14). Ld: Vilipic 21, Iványi és Hlede 12-12, illetve Jokovic 21, Farmer 13.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!