Hírek

2005.04.30. 00:00

Csak magyar árut az interneten is

A kizárólag hazai termékek terjedését kívánja segíteni a Magyar Áru nevű áruház és internetes eladótér. Az október óta üzemelő bolt egyik tulajdonosa, Horváth Gábor elmondta: egyelőre hatvan négyzetméteren árusítanak személyesen, de tervezik egy belvárosi üzlet nyitását is. Az egészséges táplálékok forgalmának növekedése mellett a hazai áruk iránti keresletet szeretnék felfuttatni.

Bak M.

Emellett egy sajátos kereskedési láncot is szerveztek. A napi fogyasztási cikkek közül 1300 terméket árusítanak, legnépszerűbb áruik zöme élelmiszer. Igyekeznek versenyre kelni a hipermarketekkel is, ennek érdekében árrésüket és költségeiket alacsonyan tartják. Interneten át is rendelhetnek tőlük, ehhez regisztrálni kell a honlapon vagy
a boltban. Jelenleg ezer bejelentkezett ember közül körülbelül 300 az aktív vásárló.
A környékről azonban sokan bejárnak az utcáról is vásárolni – mondta Horváth Gábor. Házhoz szállítást is vállalnak netes rendelés esetén. Minden 25 kiló után Budapestre ezer, vidékre kétezer forintért, pár nap határidővel. A cég havi forgalma egymillió forint.

A legnépszerűbb termékek és áraik*

Termék Ár

Szindy papírtörlő 132

Lilla Duo toalettpapír (8 db) 190

Szabó finomliszt (1 kg) 79

Bio tej (2,8%, 1 l) 269

Szentkirályi ásványvíz (1,5 l) 89

* Az árak forintban értendők

Mi a hazai?

Az a termék, amit teljesen itthon állítanak elő, a felhasznált import anyag hányadának ára legfeljebb 49 százaléka. Magyar szolgáltató az, amely 90 százalékban itteni állampolgárokat alkalmaz. Magyar gyártó az, amely nálunk van bejegyezve.

Szindy papírtörlő 132

Lilla Duo toalettpapír (8 db) 190

Szabó finomliszt (1 kg) 79

Bio tej (2,8%, 1 l) 269

Szentkirályi ásványvíz (1,5 l) 89

* Az árak forintban értendők Mi a hazai? Az a termék, amit teljesen itthon állítanak elő, a felhasznált import anyag hányadának ára legfeljebb 49 százaléka. Magyar szolgáltató az, amely 90 százalékban itteni állampolgárokat alkalmaz. Magyar gyártó az, amely nálunk van bejegyezve. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!