Hírek

2005.04.13. 08:58

Cissére is számít Benitez

Egygólos hátrányból (1-2) kezdi a Juventus labdarúgócsapata a Liverpool elleni visszavágót ma este Torinóban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A másik szerdai találkozón a PSV Eindhoven a Lyont fogadja, itt az első mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott.

Riskó Márton

A Liverpool edzője, Rafael Benitez igencsak tart az olaszországi összecsapástól, hiszen nagyon jól tudja, hogy a Juventus a világ bármelyik csapata ellen képes nyerni a torinói stadionban. Még az is elképzelhető, hogy Benitez kockáztat, és hosszú kihagyás után Djibril Cissét is beveti a gólszerzés érdekében. „Ha nem is a kezdőcsapatban, de a hajrában mindenképpen szeretném pályára küldeni Cissét. Ő mindig képes a gólszerzésre, a mérkőzés végén pedig pontosan ilyen emberre lehet szükségünk” – így az edző.

Cisse szerepeltetésében azért nem teljesen biztos a szakvezető, mert a francia válogatott csatár immár hat hónapja nem lépett pályára, így fizikai állapota nem éppen tökéletes. Ugyanakkor Cisse rendkívül gyors, ráadásul nagyon érzi a kaput. „Ha gondban vagyunk, nyugodtan számíthatunk a segítségére” – mondja Benitez a francia bajnokság legutóbbi két idényében gólkirályi címet szerzett csatárról.

Fabio Capello, a Juventus szakvezetője nagyon reméli, hogy együttese jobban védekezik majd ma este, mint a múlt hét végi, Fiorentina elleni bajnoki találkozón. Firenzében három gólt kapott a torinói csapat, igaz, hármat is szerzett. A 3-3-as döntetlennel azonban egyáltalán nem volt elégedett Capello. „Ha valami tetszett a firenzei mérkőzésen, akkor az az, hogy háromszor is sikerült kiegyenlítenünk. A szünet után egészen jó arcát mutatta együttesem, hasonló teljesítményt kellene produkálnunk a Liverpool ellen is. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene támadásban és védekezésben egyaránt jobbak lennünk, mint Firenzében.”

Külön kitért az olasz edző a Fiorentina hálójába kétszer betaláló Zlatan Ibrahimovic teljesítményére. „Három lövésből két gólt szerezni csak a legnagyobb klasszisok képesek. Sajnos Ibrahimovicnak nem mindig ilyen tökéletes a helyzetkihasználása. Remélem, a Liverpool ellen is gólt szerez majd. Amikor a tizenhatoson belül nála van a labda, akkor életveszélyes, azzal viszont nagyon fel tud bosszantani, amikor visszajön a középpályára” – jellemezte a svéd válogatott támadót mestere.

Amikor Capellónak felvetették, hogy a Liverpool az angol bajnokság legutolsó fordulójában vereséget szenvedett a Manchester Citytől, a szakember azonnal kijelentette, hogy semmiképpen nem szabad lebecsülni az angolokat. „Nagyon jó csapatról van szó, amely szerintem a Manchester City ellen sem játszott rosszul. Vigyáznunk kell, mert kiválóan lövik a szabadrúgásokat. Nem szabad, hogy félrevezessen bennünket a Liverpool veresége” – mondta Capello.

A PSV Eindhoven–Lyon-összecsapáson egyértelműen a hollandok az esélyesebbek a továbblépésre, köszönhetően annak, hogy 1-1-es döntlent értek el a franciaországi első találkozón. A Lyont azonban nem lehet lebecsülni, hiszen hat fordulóval a francia bajnokság vége előtt tizennégy pont előnnyel vezeti a tabellát azzal együtt, hogy a hétvégén csak 2-2-es döntetlent ért el a Nantes otthonában. A PSV Eindhoven könnyedén nyert
3-0-ra a vendég Den Bosch ellen, és szintén óriási előnnyel éllovas a bajnokságban, tizenhárom ponttal előzi meg a második helyezett AZ Alkmaart. A holland szurkolók bíznak abban, hogy a Lyonnal szemben is pazar támadójátékot nyújt majd kedvenc csapatuk, benne Boumával és Van Bommellel, akik az Alkmaar kapujába is betaláltak.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók:

Juventus–Liverpool

(az első mérkőzésen: 1-2)

Torino, Stadio delle Alpi, 20.45

PSV Eindhoven–Olympique Lyon (1-1)

Eindhoven, Philips Stadion, 20.45

Szemtől szemben a ma esti rangadó szereplői

A Juventus és a Liverpool első ízben a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1965–66-os kiírásában futott össze. Akkor 2-1-es összesítéssel az angolok jutottak tovább. Tétmeccsen legközelebb húsz évvel később, a tragikus Heysel-stadionbeli BEK-döntőben mérkőzött meg a két csapat, azt a találkozót Michel Platini büntetőjével a Juve nyerte meg. Négy hónappal ezt megelőzően az európai Szuperkupát szintén az olaszok kaparintották meg, akkor 2-0-ra nyertek. Torinóban a két fél csak egyszer mérkőzött, a már említett, 1965-ös párharc első mérkőzését 1-0-ra nyerte meg a Juventus. Az eredmény később csak a kieséshez volt elég, most viszont a továbbjutást jelentené. Angol csapatokkal vívott 15 hazai meccséből a Juve tizet megnyert, míg a Liverpool hat Itáliában megvívott meccsén csak egyszer tudott diadalmaskodni: 2001-ben a Romát verte 2-0-ra.

(az első mérkőzésen: 1-2)

Torino, Stadio delle Alpi, 20.45

PSV Eindhoven–Olympique Lyon (1-1)

Eindhoven, Philips Stadion, 20.45 Szemtől szemben a ma esti rangadó szereplői A Juventus és a Liverpool első ízben a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1965–66-os kiírásában futott össze. Akkor 2-1-es összesítéssel az angolok jutottak tovább. Tétmeccsen legközelebb húsz évvel később, a tragikus Heysel-stadionbeli BEK-döntőben mérkőzött meg a két csapat, azt a találkozót Michel Platini büntetőjével a Juve nyerte meg. Négy hónappal ezt megelőzően az európai Szuperkupát szintén az olaszok kaparintották meg, akkor 2-0-ra nyertek. Torinóban a két fél csak egyszer mérkőzött, a már említett, 1965-ös párharc első mérkőzését 1-0-ra nyerte meg a Juventus. Az eredmény később csak a kieséshez volt elég, most viszont a továbbjutást jelentené. Angol csapatokkal vívott 15 hazai meccséből a Juve tizet megnyert, míg a Liverpool hat Itáliában megvívott meccsén csak egyszer tudott diadalmaskodni: 2001-ben a Romát verte 2-0-ra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!