Hírek

2005.04.27. 06:31

Botrány után tüntetés jön

A mai Fővárosi Közgyűlés az első napirendi pontok között tárgyalja négy fővárosi középiskola bezárását. A múlt havi kudarc nem tántorítja el Schiffer Jánost.

Zsidai P. – Dukay N. Á.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Legutóbb bevonultak a közgyűlés termébe a tiltakozók. Most csak az utcára kaptak engedélyt.
[/caption]A négy érintett intézmény: a Móricz Zsigmond, a Bay Zoltán, az Ihász Dániel és a Podmaniczky Frigyes Szakközépiskola. Az oktatási és kulturális városvezető szerint megalapozott szakmai döntés született a négy középiskola jogutód nélküli megszüntetéséről. – A négyből három a két új Térségi Integrált Szakképzési Központhoz csatlakozik, ahol jobb színvonalú oktatásban részesülnek majd a gyerekek – jelentette ki a Reggelnek Schiffer. A Móricz és a Bay diákjai, pedagógusai tüntetésükkel felborították a múlt havi közgyűlést. Az ennek köszönhető vitában félbeszakadt a napirend tárgyalása. Most ismét figyelemfelhívásra készülnek.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a városháza előtti csöndes demonstrációra kaptunk engedélyt erre a hétre délutánonként – mondta Gyenes Szilvia. A Móricz Zsigmond Szakközépiskola pedagógusától megtudtuk, a négy iskola megmozdulását a diákönkormányzatok, a szülők és az alkalmazottak közösen szervezték. Sok esélyük azonban nem maradt.

Gy. Németh Erzsébet (MSZP) frakcióvezető nem hagyott kétséget afelől, hogy a szocialisták megszavazzák az összevonásról szóló előterjesztést. Márciusban Tüttő Kata (MSZP) javaslatára vették le napirendről, mivel a Fidesz kivonulása után határozatképtelen lett a közgyűlés.

Utcára kerülnek

A négy intézményből hetvenkét embert bocsátanak el, akiknek a fele pedagógus. Erre 184 millió forintot különít el a tulajdonos fővárosi önkormányzat. Az iskoláknak két éven belül kell új helyükre költözniük. A következő tanévben még a jelenlegi épületben folyhat a tanítás, utána azonban kezdődik a költözés és a felújítás. Információink szerint az átköltözések során felszabaduló egyik épületre már akadt jelentkező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!