Hírek

2005.04.25. 00:00

Biztonságban a zebrán, új poszton a rendőrök

Sikert hozott Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány elképzelése, miszerint jót tesz a főváros közérzetének, ha az utcán több az egyenruhás. Nem csoda, hogy az elmúlt évben harminc százalékkal csökkent a betörések és az autólopások száma. Maga a rendőri jelenlét is elrettentő lehet annak, aki esetleg rosszban sántikál.

Németh Zsuzsa

Kutyasétáltatóként tanúsíthatom, hogy éjszaka is ott cirkálnak a járőrök a lakótelepen. Jó ezt látni, mert házikedvencünk külseje nem igazán rémisztő ahhoz, hogy ne félnék levinni, ha a szükség úgy hozza.
A legújabb hírek szerint ezután a gyalogátkelőhelyeknél is fokozott lesz a rendőri jelenlét. Végre nyugodtabban lavírozhatunk a piros lámpát személyes sértésként átélő száguldozók között. Ilyenkor eszembe jut bécsi kalandom, amikor egy mellékutca zebrájához közelítve jó előre leállt egy autó. Csodálkoztam is, hogy mit akarnak tőlem, hiszen még oda sem értem az út széléhez. Megtudtam, hogy ott a gyalogos szent és sérthetetlen.
Ha ezután Gergényi főkapitány a két lábon közlekedőkre is jobban figyel, akkor biztos, hogy a zebrán is nagyobb biztonságban leszünk.

Németh Zsuzsa -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!