Hírek

2005.04.06. 00:00

Bíró dönt a Jókai téri mélygarázsról

Rados V.

Izgatottan várják a Jókai téri mélygarázs ügyének május 6-ai első tárgyalását az érintettek. Az építkezés ellen a Védegylet nevű környezetvédő szervezet és három lakó keresetet nyújtott be. Attól félnek, a 460 autónak helyet adó létesítmény növelné a környékbeli forgalmat. A levegőszennyezés így még a mostaninál is nagyobb volna, véli Várady Tibor, a Védegylet jogásza. A fákat ki kellene vágni, és az építkezés várhatóan kárt tenne a házakban. Kétséges, hogy egy hárommilliós törzstőkével bejegyzett társaság kifizetné a kártérítést – mondja Várady.

Mint ismeretes, a mélygarázs építését a terézvárosi önkormányzat engedélyezte. A célra alakult társaság, a Jókai téri Mélyparkoló Kft. azonban nem kezdhette el a munkát. A Fidesz ugyanis megfellebbezte a helyhatóság határozatát a Közigazgatási Hivatalnál. Az ennek nem adott helyt, így az ügyet bíróság elé vitték. A VI. kerületben jelenleg hatezer parkolóhely van. Az önkormányzat ugyanakkor nyolcezer ingyenes parkolási engedélyt adott ki helyi autósoknak – mondta el Fürst György alpolgármester.

Nem lesz népszavazás

Elutasította Tiba Zsolt főjegyző az Emberi Parkolásért Mozgalom beadványát. A szervezet népszavazást kezdeményezett, hogy Budapesten fizetőparkolórendszert csak önkormányzatok tarthassanak fenn. Egy óra ára egyezzen meg a BKV-jegyével. A Várban, a Margitszigeten és a Belvárosban kelljen fizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!