Hírek

2005.04.07. 00:00

Bedől a Duna-parti korlát

Életveszélyessé vált a Duna-parti korlát a Vigadó tér közelében. A Mahart jegypénztárától a Lánchíd felé eső részen jókora ívben dől a meder felé. Mint kiderült, nincs, aki foglalkozna vele.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A német Carmen elborzadt a Duna-parti korlát állapota láttán. Aki nem figyel oda, könnyen a vízben találhatja magát.
[/caption]A lepusztult csőszerkezet kézzel is könnyen megmozdítható. Nem lenne meglepő, ha egyszer csak kiszakadna. Ekkor a neki támaszkodók vagy a folyóba vagy a meder éles köveire zuhannának. Az életveszélyes korláttal a turisták is nap mint nap találkoznak. Egyiküket, a német Carment szintén megdöbbentette, mennyire elhanyagolt állapotban van.

Lapunk elsőként a Mahartnál érdeklődött, ahol megtudtuk, a korlátot saját költségükre ők helyezték oda, ám kezelői joga nem hozzájuk tartozik. Mivel csak a partot bérlik az ötödik kerületi önkormányzattól. Belváros-Lipótváros jegyzői irodáján viszont arról tájékoztattak, semmi közük a korláthoz. Arról ugyanis a fővárosi önkormányzat gondoskodik. Bartkó György forgalomtechnikai alosztályvezetőtől megtudtuk: a korlát karbantartása a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. feladata. Ennek végrehajtásáról szerződésben bízták meg a társaságot. Az FKF-nél nem tudtak az életveszélyes korlátról. Csanádi Csaba közútfenntartási igazgató helyszíni vizsgálatot ígért. Eközben kiderült: a korlátot nem az FKF, hanem a Fővárosi Csatornázási Művek tartja karban. Nem sokkal ezután viszont Lakatos Péter, az FCSM árvízvédelmi főosztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a korlátot a BKV üzemelteti...

Volt már halálos baleset

A Mahart neve elhallgatását kérő illetékese visszaemlékezett arra a kerékpárosra, aki néhány éve a Dunába zuhant. A végzetes baleset a Lánchíd utáni északi szakaszon történt, ahol már egyáltalán nincs korlát. A szerencsétlen biciklista a köveken halálra zúzta magát. Korlátot azóta sem tettek arra a részre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!