Hírek

2005.04.20. 06:20

Az autóbuszsofőr is hibázott?

Kudarcba fulladt a roncs első kiemelési kísérlete. Feltételezések szerint nem kizárólag a kamionsofőr hibáztatható a több halálos áldozattal járó buszbalesetben.

Kecskés I.–Szőke L.

A vajdasági Nagybecskerek hatóságai nagyon szűkszavúak, de az kiszivárgott, hogy az autóbusz körülbelül nyolcvan kilométeres óránkénti sebességgel haladt a zsablyai hídon. A roncsot hétfőn ugyan a part közelébe vontatták, de még így is körülbelül öt méterre becsülték azt a mélységet, ahol elakadt.

Kedd délelőtt folytak a kiemelés előkészületi munkái, amit a szakértői vizsgálatok követtek volna, ha a roncs kiemelési kísérlete nem fullad kudarcba. Délután annyit közöltek hivatalosan, hogy a jármű kettészakadt, csupán jelentéktelen részét sikerült kiemelni a folyóból. A roncs viszont 15 méter mélyre csúszott vissza, egy hozzáférhetetlen mederrészbe. A rendőrség nehéz helyzetben van, mert a balesetet követően a nagybecskereki búvárcsoportot nem engedték lemerülni, pedig ők egy órával a beleset után már a helyszínen voltak. Egyre kisebb az esély arra, hogy megtalálják a holttesteket. A balesetet heten élték túl, tizenhárman eltűntek. Eddig három holttestet sikerült kiemelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!