Hírek

2005.04.22. 06:39

Az akadálymentesítés hosszabb távon megoldandó

T. A.

– Szó sincs arról, hogy két-három év múlva közintézményeket zárnának be abban az esetben, ha nem oldják meg az akadálymentesítésüket – felelte lapunk kérdésére Korózs Lajos. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium államtitkára azokat a híreket cáfolta, miszerint be kell zárni azokat a közintézményeket, amelyeket pár év múlva nem lehet akadálymentesen megközelíteni.

A politikus kifejtette, a minisztérium ez irányú programja hoszszú távú. A fogyatékos szervezetekkel ütemezési sorrendet állítottak fel, hogy mely közintézményeknél kell mielőbb megoldani a problémát.  Ehhez forrást is rendeltek. Amíg korábban csak a mozgássérültek gondjának megoldásáról volt szó, ma már a vakok, a süketek és az egyéb fogyatékossággal élők gondját is figyelembe veszik. 1998-ban a közintézmények 5 százaléka volt akadálymentesített, ma több mint 30 százalékuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!