Hírek

2005.04.05. 06:50

A türelem nem lő gólt

Március utolsó napjára ígérte a Ferencváros, hogy kifizeti a labdarúgóit, ám a tartozás még él. A klubvezetés már ígérgetni sem mer, azt azonban cáfolja, hogy nincs esély a káosz feloldására.

Malonyai Péter

Már januárban tudott volt, hogy a ferencvárosi futballklub költségvetése lyukas, 300 millió forint hiányzik belőle. A szegénység jele volt, hogy a bajnoki címet védő csapat képtelen volt új játékosokat igazolni a tavaszi rajt előtt. Furulyás János klubelnök egyoldalú, javadalmazást megkurtító szerződésmódosítást helyezett kilátásba, bejelentve azt is, hogy aki nem hajlik a megegyezésre, nem játszhat a csapatban. Az elöljáró ugyanakkor magabiztosan kijelentette, hogy valamennyi futballista időben megkapja, ami jár neki.

Nos, anélkül jöttek-mentek a fordulók tavasszal, hogy pénzt láttak volna a játékosok. Az elmúlt héten fölvetődött, hogy sztrájkkal válaszolnak a teljesítetlen ígéretekre, ám aztán csupán egy, a sportszerűség jegyében fogant közleményt adtak ki. A lényege: várják a jussukat, de mindent megtesznek azért, hogy a csapat megvédje bajnoki címét. Egyetlenegy játékos lógott ki a sorból, Adem Kapic. A szlovén légiós komolyan vette a március végi határidőt, olyannyira, hogy följelentette a klubot a ligánál. Kapic egyértelműen fogalmazott, a vasárnapi örökrangadón (MTK– Ferencváros 3-1) nem titkolta, hogy hiába szeret az Üllői úton futballozni, klubhűsége erősen függ attól, időben ott van-e a neki járó pénz a bankszámláján. Igaza van, a türelem nem lő gólt.

Tepszics Ignác sportigazgató, aki az elmúlt héten szinte kezelhetetlennek minősítette a helyzetet, tegnap sem tudott konkrétumokkal szolgálni: „Tárgyalunk, biztos vagyok benne, hogy megegyezünk egy, a klub hagyományaihoz illő komoly céggel, ám csak akkor mondhatok biztosat, ha már aláírtuk a szerződést”.

Amióta a Fotex kihátrált a kubból, képtelen anyagilag  egyről a kettőre jutni a Ferencváros. Tavaly úgy volt, hogy a Kovács Ádám fémjelezte Celladam lesz a megváltó, ám Kovács úr is csak a hitegetésig jutott. Állítólag azért, mert a mögötte álló pénzember meggondolta magát… A jól értesültek most az OTP-t jegyző Csányi Sándort emlegetik befektetőként, mások szerint csak álmodoznak róla az Üllői úton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!