Hírek

2005.04.11. 00:00

A monacói hercegnő aggódik

Gyulay Z.

A súlyosan beteg Ernst August hannoveri herceg (51) állapota „stabil, de továbbra is komoly”. Ez a jelentés került ki Caroline monacói hercegnő (48) férjének környezetéből. Ernst Augustot hétfőn szállították súlyos máj- és hasnyálmirigy-bántalmakkal a monte-carlói klinikára.

„Porig vagyunk sújtva” – jelentette ki Bernard Barsi, Monaco érseke –, „ez újabb sorscsapás a hercegi család számára.” Végzetes esetben ugyanis egy hasnyálmirigy-gyulladás nyomán a vese felmondhatja a szolgálatot és összeomolhat a vérkeringés, ami halálhoz vezet. Ernst August és Caroline 1999. január 23-án kötött házasságot. Lányuk, Alexandra még abban az évben, július 20-án látta meg a napvilágot.

Négy nappal III. Rainier monacói herceg halála után az alattvalók is búcsút vehetnek az uralkodótól. A nyolcvanegy éves korában elhunyt Rainier holttestét a barokk stílusú Saint-Jean-Baptiste-kápolnában ravatalozták fel. A hercegségben vasárnap állami gyászt hirdettek. A turistaparadicsom boltjai azonban szokás szerint kinyitottak. Ám a luxusbutikok kirakataiban a világos tavaszi divatot Chanel kosztümei, a „kis feketék” és Hermes sötét színű táskái váltották fel.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!