Hírek

2005.04.19. 06:50

A legjobb védőket akarja a Chelsea

Amióta Roman Abramovics zsákszámra hordja a pénzt a Chelsea kasszájába, azóta nem ismernek lehetetlent a londoni klubnál.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Rio Ferdinand nem éppen a klubhűség mintaképe. Vele kapcsolatban mondta Terry Venables: „Ha egy klubedző hűségre vágyik, inkább vegyen egy kutyát!”
[/caption]Drogba, Makalele, Robben, Duff – néhány név azok közül, akiket magához tudott csábítani a Chelsea. A londoni kékeknél Abramovics érkezése óta a pénz semmilyen tranzakciónak nem lehet akadálya. Akkor sem, ha José Mourinho vezetőedző Anglia két legjobb védőjét, Rio Ferdinandot és Ashley Cole-t szeretné csapatában látni. A gárda helyi rajongói biztos örülnének, ha (Lampard és Terry mellett) angol játékosokat is látnának a csapatban. A két hátvéd jelenlegi kenyéradója, a Manchester United és az Arsenal viszont már kevésbé boldog, ha szóba kerül ez a téma.

A Chelsea idén márciusban már részesült némi feddésben az angol szövetség (FA) részéről. A szigetországi átigazolási szabályok ugyanis kimondják, hogy ha egy klub érvényes szerződéssel bíró játékost akar magához csábítani, akkor először annak munkáltatójával kell felvennie a kapcsolatot. Az angol lapok szerint március utolsó napjaiban a Chelsea ügyvezető igazgatója, Peter Kenyon mégis Cole-lal folytatott tárgyalásokat. Az Arsenal tiltakozott az eljárás ellen, és ezzel az ügy annyiban maradt. Az ágyúsok hét végi FA-kupa-elődöntője után Ashley Cole a jövőjét firtató kérdésre csak ennyit mondott: „Most még nehéz erről bármit is mondani”. Szerdán Chelsea–Arsenal-rangadó…

Nem kevésbé pikáns a Rio Ferdinand-ügy. Minden idők legdrágább védője 2002-ben 29,1 millió fontért (kb. 10,5 milliárd Ft) került Leedsből Manchesterbe. Éppen Peter Kenyon kitartó munkájának eredményeként. A jeles menedzser azonban tavaly óta a Chelsea öltözőjét igyekszik megtölteni a világ legjobbjaival. Többen eskü alatt vallják, Kenyon a napokban együtt ebédelt Ferdinanddal és annak menedzserével, Zahavival – aki egyébként Abramovics tanácsadója a Chelsea-nél. Az Old Traffordnál közben arról szólnak a hírek, a középső védő napokon belül aláírja 2010-ig szóló szerződését.

Rio Ferdinand

Szül.: 1979. 11. 07., Peckham

Magasság/súly: 190 cm/79 kg

Posztja: középső védő

Klubjai: West Ham United (2000-ig), Leeds (2000–2002), Manchester United (2002)

Utolsó átigazolási díja: 29,1 millió font (10,5 milliárd Ft)

Szerződése lejárta: 2007. 06.

Fizetése: kb. 70 000 font/hét (kb. 25,4 millió Ft)

Magasság/súly: 190 cm/79 kg

Posztja: középső védő

Klubjai: West Ham United (2000-ig), Leeds (2000–2002), Manchester United (2002)

Utolsó átigazolási díja: 29,1 millió font (10,5 milliárd Ft)

Szerződése lejárta: 2007. 06.

Fizetése: kb. 70 000 font/hét (kb. 25,4 millió Ft) Rio Ferdinand nem éppen a klubhűség mintaképe. Vele kapcsolatban mondta Terry Venables: „Ha egy klubedző hűségre vágyik, inkább vegyen egy kutyát!” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!