Hírek

2005.04.22. 06:45

A gólkülönbség is dönthet

Mindig a következő meccsre gondolok, nem számolgatok – mondta Pat Cortina a divízió I. jégkorong-világbajnokságon, a Kína felett aratott 9-0-ás diadalt követően. A magyar válogatott szövetségi kapitánya azért hangsúlyozta ezt, mert a csapat helyzetéből adódóan beindult a számolgatás. Két nappal a zárás előtt az első helyen csak a gólkülönbség rangsorol, s könnyen előfordulhat, hogy ez dönt majd a feljutásról. Magyarország és Norvégia eddig egyaránt öt pontot gyűjtött.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="244"] A magyar válogatott szerdán kiütötte a kínaiakat. Néhány éve még rangadónak számított e párharc.
[/caption]– Természetesen megfordult a fejemben, hogy a végén azonos pontszámmal állunk majd Norvégiával – vallotta be Cortina. – De higgyék el, nem ezzel foglalkozom, hanem a következő mérkőzéssel. Pénteki ellenfelünk Nagy-Britannia például teljesen más stílusban játszik, mint eddigi riválisaink. Kemény és agresszív csapat, éppen ezért újfent fegyelmezett játékot várok.

Kína ellen Budai Krisztián védte a magyar gárda kapuját. Az ázsiaiak csupán a harmadik harmadban adtak munkát neki, az első két menetben csupán hatszor célozták meg a kapuját. Az első számú kapusunk, a torna talán legjobb játékosa, Szuper Levente tehát pihenhetett. Valószínűsíthető, hogy ma az angolok és holnap a lengyelek elleni záróderbin már ő védi a magyar ketrecet. – Örülök Budai jó teljesítményének, kapusaink remek formában vannak – zárta a beszélgetést Cortina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!