Hírek

2005.03.09. 00:00

Tasnádit újabb bűnügyekkel vádolják

Szemán L.

Tasnádi Péternek nincs mit mondania a Fenyő-üggyel kapcsolatban, szivárgott ki rendőrségi körökből. Informátoraink szerint ennek is köszönhető, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) újabb három bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a vállalkozót. Ezzel ötre nőtt a terhére rótt ügyek száma.

Az NNI tegnapi közleménye szerint a Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztály nyomoz T. Péterrel szemben felbujtóként elkövetett kétrendbeli testi sértés és rongálás megalapozott gyanúja miatt. A gyanú szerint Tasnádi megbízásából egyik ismerőse 2001. november 10-én a XII. kerületi Magasdűlő utcában késsel életveszélyesen megsebesített egy férfit. 2004. március 3-án a XVIII. kerületi Havanna utcában ugyanaz az ismerős késsel súlyos sérüléseket okozott egy nőnek. 2004. június 8-án a XII. kerületi Diana közben a rendőrök szerint Tasnádi felbújtására gyújtottak fel egy Toyotát.

Tasnádi Péter tavaly október 6-ától van előzetes letartóztatásban. A nyomozás kezdetén a volt rendőrtiszt, Labanc Ferenc autójának felgyújtásával gyanúsították meg. Ezért közveszélyokozás felbujtójaként folyik ellene vizsgálat. Tavaly október közepén Tasnádit és három társát csoportosan elkövetett garáz-dasággal is meggyanúsították. Az eddigi adatok szerint még 2004 nyarán Békés megyében, egy szépségkirálynő-választáson a főszervezőt fenyegették meg. Úgy tudjuk, hamarosan újabb gyanúsításokat is közölnek a vállalkozóval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!