Hírek

2005.03.16. 00:00

Szabadon adhatják el a vagyonukat

Zsidai P.

Zsinka László, a fővárosi közgyűlés tulajdonosi bizottságának alelnöke korlátozná a főváros gazdasági társaságait vagyonuk értékesítésében. Szerinte túlságosan szabadon rendelkezhetnek ingatlanjaik, eszközeik eladásáról.
A jelenleginél sokkal alacsonyabb értékhatárokat állapítana meg, amelyek fölött ki kellene kérni a tulajdonosi bizottság vagy a közgyűlés jóváhagyását. Tavaly decemberben a BKV ötszázmillió forintért adta bérbe Mexikói úti telepét. A Raiffeisen Ingatlan tizenötezer négyzetméteres alapterületű bevásárlóközpontot épít rajta. A bérleti díj azért volt éppen ötszázmillió forint, mert a BKV eddig az öszszegig saját hatáskörében dönthet vagyonáról. Efelett már a közgyűlés jóváhagyását kellett volna kérnie. Zsinka László a változtatás érdekében a főpolgármesterhez fordult. Demszky Gábor azt válaszolta, nem kívánnak változtatni az értékhatárokon. Zsinka szerint sokszor áron alul kel el a főváros vagyona. Azt végképp nem érti, ha már eladnak, miért nem bízzák a lebonyolítást a főváros ezzel foglalkozó vagyongazdálkodó cégére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!