Hírek

2005.03.22. 00:00

Nyolc iskola összefogása

Alapszerződést írtak alá a Bolyairól elnevezett középiskolák képviselői a hétvégén a romániai Marosvásárhelyen. A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium nyolc, magyarországi, kárpátaljai és vajdasági, hasonló nevű iskolát látott vendégül. A Bolyai nevet viselő középiskoláknak ez volt immár a negyedik találkozójuk.

Lukács János, Kolozsvár

Bálint István, a szervező marosvásárhelyi tanintézet igazgatója lapunknak elmondta,  örömére szolgál az alapszerződés aláírása. Az iskolák a folyamatos kapcsolatápolás mellett kölcsönös anyagi és erkölcsi támogatásban részesítik egymást, színvonalasabb oktatást biztosítva ezáltal diákjaiknak. A szerződés megpecsételéseként a vendégek értékes multimédiás ajándékcsomagot adtak át a házigazdáknak. A találkozón megtartották az immár hagyományossá vált Bolyai-vetélkedőt is, amelyen ezúttal a házigazdák diadalmaskodtak. Nyereményük a 2002-ben, a Pest megyei Ócsán megalapított Bolyai-kupa lett. Bálint István kifejtette, a rendezvény 200 diákot és 80 tanárt mozgatott meg, a magyarországiak közül többen első ízben jártak a Bolyaiak városában. A találkozó alkalmával megkoszorúzták a két Bolyai szobrát és síremlékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!