Hírek

2005.03.16. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Diósd Civil támogatás

A község képviselő-testülete az önszerveződő kulturális és sportszervezeteket ebben az évben is segíti. A pályázatok elbírálását követően 17 csoport kapja a pénzt. A legtöbb, 6800000 forint a Diósdi Torna Club, a legkevesebb, 80000 forint, a Történelmi Bajvívó Egyesület rendelkezésére áll. (vs)

Dunakeszi KÖZMEGHALLGATÁS

Március 21-én 17 órai kezdettel a Városi Házasságkötő teremben megrendezendő közmeghallgatáson a választópolgárok és a civil szervezetek feltehetik a közérdekű kérdéseiket és elmondhatják javaslataikat. Napirenden a településszerkezeti terv szerepel. (vs)

Budakeszi Akadály nélkül

Hamarosan kerekes székkel is lehet majd közlekedni a Városházán. Budakeszi ugyanis másfél millió forintot nyert egy pályázaton az épület akadálymentesítésére. A munkálatok rövisesen megkezdődhetnek. (vs)

Budaörs További gyarapodás

A város költségvetésének legvaskosabb része az idén is
a fejlesztéseké. Miután a főút felújítása gyakorlatilag befejeződött, most már a mellékutcák és a város kisebb, eldugottabb területei kerülnek
sorra. A legnagyobb várakozás a főúttal szomszédos történelmi hangulatú utcák megújítását kíséri. (vs)

Érd ÚTKARBANTARTÓ GÉPEK

A város költségvetésének elfogadása megnyitotta a lehetőséget az érdi közterületfenntartó előtt, hogy a feladataihoz szükséges gépbeszerzéseket elindítsa. Elkészült a közbeszerzési szabályzat, s ennek alapján megkezdődött az utak karbantartásához szükséges nagy értékű gépek beszerzésének az előkészítése. (vs)
 
Piliscsaba Adóbevétel

A helyben maradó, a személyi jövedelemadóból befolyt összeget az önkormányzat kötelező eszközbeszerzésre, intézményi karbantartásra, pályázati önrész képzésére fordítja. A Polgárőrség is ebből kap működéséhez egymillió forint támogatást. (vs)

Százhalombatta Ipari Park

Az autópálya építésének megkezdése miatt fokozódott a város iránt az érdeklődés. Ismét egy új cég települ a város ipari parkjába. A képviselő-testület egy építőipari és szolgáltató vállalkozásnak értékesíti a telekingatlant.  A cég több mint 3500 négyzetméteres területet kíván megvásárolni a Batta Ipari Parkban. (vs)

Törökbálint Lift épül

A Zimándy Ignác Általános Iskola felújítása során elkészültek a tantermek és a kazánház. A kivitelező elkezdte a lift létesítésének munkáit, valamint az udvar rendezését. A sportcsarnok melletti raktárépület elkészült, a belső szakipari munkák folynak. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!