Hírek

2005.03.07. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Záhony VÁRAKOZÁS 10 órára csökkent a kamionok várakozási ideje a záhonyi határállomáson. Az ukrán vámosok számítógépes rendszerét még nem javították meg, de az utóbbi 24 órában mintegy 100–150 teherautót átengedtek. (szpa)

Győr FESZTIVÁL Koncertek, előadóestek, kiállítások szerepelnek a két hét múlva kezdődő Győri Tavaszi Fesztivál programján. A kéthetesre tervezett rendezvényen harminckét programból választhatnak az érdeklődők. (szpa)

Pécs FESZTIVÁL Pécsett a Pannon Filharmonikusok koncertjével, március 15-én kezdődik a tavaszi fesztivál. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozaton csaknem negyven zenei, színházi, irodalmi programra, hat kiállításra és tizenöt filmvetítésre várják az érdeklődőket. (szpa)

Székesfehérvár JÁRVÁNY Látogatás-korlátozást rendeltek el az influenza miatt három Fejér megyei egészségügyi intézményben. A korlátozásra azért van szükség, mert Székesfehérvár és Mór környékén egy hét alatt megnégyszereződött az influenzás megbetegedések száma. (szpa)

Zalaegerszeg SZAKKÉPZÉS Minden megyei jogú város rámozdult arra az európai uniós pályázatra, melynek célja a Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása a Munkaügyi és az Oktatási Minisztérium szakmai támogatásával. A régió két győztese szombathelyi és a zalaegerszegi közös pályázat lett. (szpa)

Csopak FEJLESZTÉS A község valaha készült legjobb gazdálkodását alakítottuk ki – mondta a polgármester. A 480 milliós költségvetésből közel 380 millió forintot emésztenek fel a működési kiadások, de így is több mint 80 millió jut fejlesztésekre. (szpa)

Szeged SZÓNOKLAT Huszonegy középiskolás pályázott ünnepi szónoklattal az önkormányzat felhívására. A március 15-ei Klauzál téri városi ünnepségen a szónoklatot a Karolina gimnázium 11. osztályos diákja, Szilágyi Barbara tartja. A zsűri tagjait az egyedi elképzelések ragadták meg. (szpa)

Kecskemét BERUHÁZÁS Három utcában lakossági hozzájárulással épülhet aszfaltút,a gyűjtőútnak minősülő Szarvas Gábor utca pedig megújulhat. A közel 59 millió forintos beruházáshoz a megyei területfejlesztési tanács pályázatán nyert pénzt a város. (szpa)

Balatonszemes ÉLMÉNYFÜRDŐ Tavaly adták át az élményfürdőt, de idén lehet, hogy a hét szűk esztendő veszi kezdetét Balatonszemesen. Az önkormányzat a tavaly átadott élményfürdőre felvett hitel miatt megszorításokat léptet életbe az intézményeknél. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!