Hírek

2005.03.18. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Orosháza ÁRVERÉS

Elárverezik az orosházi Alföld Hotelt. Az  ingatlan március 23-án kerül kalapács alá. A kikiáltási ár 310 millió forint. (cs)

Pécs KIÁLLÍTÁS

Március 23-ig Frankofon Hét zajlik a városban. A francia napok kiemelt eseménye Simenon, a Maigret felügyelőt megteremtő vi-
lághírű író fotókiállítása. A krimiszerző képeiből fia állította össze azt a kollekciót, amit a pécsiek is megtekinthetnek a Művészetek Házában. (sza)

Komárom VÍZSZENNYEZŐDÉS A várostól Esztergomig húzódó szakaszon 8-10 kilométer hosszan vékony olajréteg borítja a Dunát. Az olajfolt feltehe-tően a hajók úgynevezett fenékvizéből alakult ki. Vízügyi illetékesek szerint a szennyezés sem a lakosság vízellátását, sem a folyó élővilágát nem veszélyezteti komolyan. (mj)

Diósgyőr ACÉL

Több mint egy-éves kényszerszünet után csütörtökön újraindult az acélgyártás a kohászati művekben. A tervek szerint az idén 343 ezer tonna alapanyagot gyártanak a DAM 2004 Kft. felújított üzemében. (mj)

Szeged BELVÍZ

Csongrád megyében harminckétezer hektárt borít belvíz, nyolc település környékén rendeltek el első fokú készültséget. A víz alá került terület háromezer hektárral több, mint egy nappal korábban, a növekedés üteme azonban lassul. (mj)

Győr KONFERENCIA

A fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő Felnőttek Középiskolája felnőttképzési konferenciát tart pénteken. A rendezvényen főleg az uniós csatlakozás utáni munkaerő-piaci változásokkal foglalkoznak. A konferenciára három megye, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala szakembereit várják. (mj)

Mezőtúr KATASZTRÓFAVÉDELEM

Korszerű kommunikációs és ügyeleti vezérlőrendszert építettek ki a mezőtúri tűzoltóság épületében. A beruházás több mint tizenkétmillió forintba került. A megvalósításához szükséges 20 százalékos önrészt a város önkormányzata biztosította. (fc)

Barcs PARKETTAGYÁR

Fél év után végre megkezdődött a termelés a csődbe jutott barcsi parkettagyárban. Két cég született a tönkrement gyár helyén. A Dr. Massive Kft.-nél a napokban munkához láttak. A nagyobb létszám foglalkoztatását ígérő Dráva Faipari Művek Kft.-nél március végén indul meg a termelés. (nl)

Székesfehérvár ÚJ LAKÁSOK

A Budai Kapu az egyik legnagyobb társasház, ami Székesfehérváron épül. A beruházó E. R. D Building Kft. 421 lakást épít. A társasházban tavasz végéig 141 lakást adnak át,
és 58 építése kezdődik meg a nyáron. A nyolcemeletes ház aljában üzletek lesznek. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!