Hírek

2005.02.23. 07:25

Tárgyalnak az NBA-ben is

Az NHL-ben történtek felnyitották az NBA vezéreinek szemét. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban hamarosan tárgyalnak az új kollektív szerződésről.

Szabó Tamás

A tengerentúli profi bajnokságok történetében először fordult elő, hogy töröltek egy teljes idényt: az NHL-ben nem tudtak megállapodni a játékosok és a tulajdonosok a bérvitában, így a 2004– 2005-ös hokiszezon elmaradt. Az NBA-ben a bajnokság végén jár le a kosarasok és a tulajdonosok kollektív szerződése, de a felek már most lépéseket tettek a témában. A liga első számú vezére, David Stern azt szeretné, ha a szezon vége előtt megállapodnának. – Egy hónapja tárgyaltunk utoljára, úgy gondolom, mindkét fél optimistán állt fel az asztaltól – bizakodik Stern. – Nincsenek nagy ellentétek, de az NHL-ben történtek felnyitották a szemünket.
Az NBA-ben már rég bevezették a fizetési sapkát, az összkereset mértéke egy-egy csapatnál nem haladhat meg egy bizonyos határt. Az NBA-ben fizetnek luxusadót is, a kiugróan magas bérű játékosok után. A tárgyalások sarkalatos pontja éppen az lesz, hogy a tulajdonosok szeretnék kitörölni ezt a pontot az új szerződésből.
Az NBA-ben ezzel együtt figyelmeztették a játékosokat, takarékoskodjanak… Ki tudja, mi vár rájuk ősszel…

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!