Hírek

2005.02.09. 06:07

Szerbek ellen uszító falfirkák Csongrádban

Szemán L.

Keddre virradóra a szerb nép ellen uszító feliratokat festettek ismeretlenek Csongrád megye több középületére. A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Szegeden a görögkeleti szerb templom külső falára, a szeged-szőregi ABC utcafrontjára, valamint Deszk községben a Faluház falára fekete színű spray-vel írták fel a feliratokat. Deszken egyébként szépszámú magyar állampolgárságú szerb is él. A falfirkákat szerb nyelven írták és halálos fenyegetést tartalmaztak a szerb népre vonatkozóan. A rendőrség intézkedett a feliratok eltávolítására. Nyomozást indítottak közösség elleni izgatás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, és százezer forint vérdíjat tűztek ki a nyomravezetőnek.
A rendőrség nem kívánta kommentálni azt az értesülésünket, hogy a tettesek a vajdasági Horgoson kivégzett hattagú magyar család miatt festhették fel a falfirkákat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!