Hírek

2005.02.21. 00:00

Olajoshordóba rejtették a római kori pénzérméket

Nagy E. Dóra

Olajoskannába rejtett műkincseket találtak a vámosok egy mikrobuszban Tompánál. Nem sokkal később egy személyautóból három kilogramm heroin került elő. Mindkét eset szombat este történt. A mikrobusz szerb sofőrje egy francia rendszámú autóval próbált bejutni az országba. Az ellenőrzést végző pénzügyőr tételes vámvizsgálatot rendelt el gépkocsijára. Egy olajoskannában több mint háromezer római kori pénzérmét, tizenöt ruhacsatot és több ruhadíszt rejtett el a gyanúsított. A szegedi Móra Ferenc Múzeum szakértője szerint a csempészáru több mint egymillió forint értékű.

A műkincscsempész leleplezése után nem sokkal egy másik szerb állampolgár próbált Magyarországra jutni. Ő egy svájci rendszámú autóval érkezett. A pénzügyőr ismét tételes vámvizsgálatot rendelt el. A kocsi motorterében két, a rádiósmagnó mögött további két csomagot találtak. A pakkok mintegy húszmillió forint értékű heroint rejtettek. A tettes ezer eurót ajánlott büntetlenségéért, ám eljárást indítottak ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!