Hírek

2005.02.26. 00:00

Jövő héten írják alá az átadási szerződést

Patay G.

Március 3-án megszületik az Észak-pesti Kórház átadásáról szóló megállapodás. A szerződést a XV. kerületi polgármester, a Fővárosi Önkormányzat és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság képviselője írja alá. A kerületi önkormányzat a héten elfoga-dott költségvetési rendeletében egyelőre 15 millió forintot különített el a költségek fedezetére. Többek között abból pályáztatnák meg a kórház területének hasznosítását. Hajdu László polgármester elmondta: a megállapodásba szeretnék belevenni, hogy a helyi önkormányzat legyen a vagyon kezelője. A lepusztult épületek és az azokat övező 7,5 hektáras park értékét hárommilliárd forintra becsülik. A felek el is adhatják az ingatlant, ha az előírtaknak megfelelő lesz annak hasznosítása. A kerületi önkormányzat lakásokat, szociális otthonokat építtetne oda. 

Élményfürdő is lehetne

Az Észak-pesti Kórház területén 1934-ban fúrásokat végeztek. Kiderült, hogy 60 C-fokos termálvíz található a park alatt. Pénz hiányában lefojtották a kutakat. A vízről a Budapesti Víztudományi Kutatóintézet is tud.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!