Hírek

2005.02.04. 09:22

Egy forintra hármat

Kivonult a T-Mobile a szövetség támogatói közül, a cég januártól egyesületi keretek között támogatja a pólót. A szövetség természetesen megérzi a hiányt, a sportág viszont nem szenved kárt.

Malonyai Péter

Tavaly novemberben döntött úgy a T-Mobile, hogy nem támogatja tovább a szövetséget, ugyanakkor megmarad a póló segítői között. A célra szánt 36 millió forintot most a Vízilabdaklubokat Támogató Egyesület (VKTE) kapja, amely az utánpótlást, női pólót és a vidékfejlesztést állította a középpontba.

Az egyesület kuratóriuma már megtartotta első ülését. – A terveinknek megfelelően bírálta el a testület az első pályázatokat – szögezi le Bodnár Zsigmond, a T-Mobile Magyarország vezérigazgató-helyettese, az egyesület elnöke. – Hogy kik kapnak pénzt és mennyit, addig nem publikus, amíg nem tettük rendbe a klub adminisztrációját. Néhány napról van szó mindöszsze. A szövetség költségvetéséből természetesen hiányzik az egyesülethez került pénz. Lyuk támadt a kasszában annak ellenére, hogy a főszponzor ING az inflációt követve megemelte a támogatás összegét (70 millió), és maradt a körben a HP Magyarország (20 millió). 

Két megoldás között választhatunk – kezdi a szövetség társelnöke, az ING biztosító elnök-vezérigazgatója, Bordás György. – Vagy takarékoskodunk, vagy újabb támogatók után nézünk. Szerintem az a legjobb, ha a két módszert egyszerre alkalmazzuk. Tavaly minden, az államtól kapott forintra hármat hozott támogatóktól a szövetség. – Az idén nehezebb a helyzet, de nincs okunk a panaszra – mondja Martin György elnök. – A költségvetés értékeli a válogatott sikereit, több pénzt kapunk, mint tavaly. Pontos összeggel csak az elmúlt héten bejelentett 1,2 milliárdos plusztámogatás elosztása után szolgálhatok, de biztos, hogy százmillió fölött lesz a központi támogatásunk. Kérdés az is, hogy ebből mennyit szánnak műhelytámogatásra, azaz a kluboknak, s mennyi marad a válogatottaknak. Aggodalomra szerintem nincs ok, de a spórolás kötelező.

Rangos kuratórium

A sportágban elismert szakemberek alkotják azt a kuratóriumot, amelyik a Vízilabdaklubokat Támogató Egyesülethez (VKTE) benyújtott pályázatokat értékeli. Három olimpiai bajnok, Dömötör Zoltán (1964), Szívós István (1976) és Molnár Tamás (2000, 2004) mellett a nemzeti sportuszodák igazgatója, a 117-szeres válogatott Dala Tamás, a LEN vízilabda-bizottságának tiszteletbeli tagja, Salamon Ferenc és Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója, a szövetség alelnöke tagja a testületnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!