Hírek

2005.02.22. 08:01

A szerelmes lány kiköt a Bárkában

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="126"] „Férjemmel megfogadtuk, odahaza nem beszélünk színházról”
[/caption]Szorcsik Kriszta ebben az évadban került a Bárka Színházba. – Annak, hogy eljöttem az Újvidéki Színháztól, egyetlen oka volt: férjhez mentem – mondja. Nem lehetett tovább úgy élnem, hogy a párom, Se-ress Zoltán a Bárkában, én pedig Újvidéken vagyok.

Krisztát szeretettel fogadta új társulata. – Nagyon lelkes, jó színészekből álló társaság játszik a Bárkában – állítja. – Azonnal befogadtak. Úgy érzem, mintha nem pár hónapja, hanem több éve dolgoznánk már együtt. A színésznő a ma este is látható Helge élete című darabban Tinát alakítja. – Már csak azért is kedves számomra Tina alakja, mivel ez az első szerepem új színházamban – meséli. – A legfőbb mondanivalója, hogy az embernek szembesülnie kell saját félelmeivel. A színpadon együtt játszhatok férjemmel, aki a címszereplő félelmét alakítja.

Játszik a színház márciusra tervezett bemutatójában, a Fabula című darabban is. A Pilinszky János verseiből készített, egész estés előadásban ő alakítja a Nőt. Az ifjú házasok megfogadták, odahaza nem beszélnek színházról. Ezt azonban nehéz megállniuk, hiszen az egész napjuk a színpad körül forog. – Szabadidőnkben is gyakran járunk különböző színházakba – avat be életükbe. – Legutóbb „Katona-napokat” rendeztünk. Ez azt jelenti, hogy két darabot, az Ivanovot és a Ledarálnak, eltűntem címűt néztük meg a Katona József Színházban. – Mindkettő nagyon érdekes és izgalmas, mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani. 

Szorcsik Kriszta

Zenta, 1976. május 12.

1999: Újvidéki Művészeti Akadémia, majd Újvidéki Színház

2005-től Bárka Színház

Fontosabb szerepei: Sztárcsinálók (Ulrike), Jelenetek egy házasságból (Marianne), Szelídítések (Kalapos nő), Kilenc színész közönséget keres (Gertrud), Judit (rendező, Judit), A lovakat lelövik, ugye? (Alice), Fekete Péter (Claire)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!