Hírek

2005.01.26. 00:00

Negyvenezer kötetes lesz a könyvtár a mozi helyén

Kováts Antal

[caption id="" align="alignleft" width="290"] Horváthné Jakubecz Ilona területi igazgató és Szatmári Istvánné könyvtár-vezető az újonnan megnyíló Ugocsa utcai könyvtárban
[/caption]Csütörtöktől kölcsönöz az 1999-ben megszűnt Ugocsa mozi helyébe települt új hegyvidéki könyvár.

– A könyvtárhálózatot 2002-től tervszerűen fejlesztjük, korszerűsítjük. A kétszázmillió forint összköltségű önkormányzati beruházás eredményeként vadonatúj berendezés és korszerű tájékoztatás várja a használókat. Két szinten, hatszáz négyzetméteren – mondta Horváthné Jakubecz Ilona területi igazgató.

A mozi szétnyitható teteje helyén világító ablak engedi be a napfényt. A látogatók használhatják a Szabó Ervin Könyvtár múlt év végén bevezetett egységes informatikai rendszerének számítógépes katalógusát. Ez a többi könyvtárfiók állományába is bepillantást enged. A negyvenezer kötetes könyvgyűjteményt nyolcszáz darabos videoszalag-készlet, kétszázötven DVD és kétezer CD egészíti ki.

A gyerekek programját a hagyományokat folytatva, rajzpályázatokkal, az idősebbekét író-olvasó találkozókkal gazdagítják. A központi könyvtár és valamennyi fiók használatára feljogosító éves könyvtártagság 4400 forint, egy fióknál 1300-2000 forintos díjjal kell számolni. Tanulók és nyugdíjasok ötvenszázalékos kedvezményt, 70 év feletti idősek és 16 év alatti fiatalok ingyenességet élveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!