Hírek

2005.01.22. 00:00

Kétezer dollárért vitték át a határon az embereket

Nagy E. D.

Első fokon szabadságvesztéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Bíróság egy nemzetközi embercsempész bűnbanda 16 tagját.
A kínai és magyar állampolgá-rokból álló csoport 2002 augusztusa és 2003 áprilisa között Kínából Oroszországon keresztül utaztatta ügyfeleit.
Az ügyfelek Magyarországról jutottak tovább Nyugat-Európába. Ezért az ügy elsőrendű vádlottja, egy 21 éves kínai nő fejenként kétezer dollárt fizetett társainak. A bíróság kimondta: haszonszerzés miatt követték el a bűncselekményt. A döntés értelmében egytől öt év hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtották a vádlottakat. Emellett a kínai állampolgárokat a büntetés letöltése után több évre kitiltották az országból. Egyes vádlottak esetében az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett, ők elfogadták a döntést. Azoknak a vádlottaknak az esetében, akik fellebbeztek az ítélet ellen, a Fővárosi Ítélőtábla mondja ki a büntetés mértékét.  

Nagy E. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!