Hírek

2005.01.19. 07:01

Demszky: a medencék bővítése is elég

Kiss G.

Demszky Gábor hétfői tájékoztatása szerint létezik egy olyan terv is, amelynek alapján új medencék építése nélkül is megrendezhető a Margitszigeten az úszó Eb. Még fákat sem kellene kivágni. A főpolgármester elmondta, erről egy pályázati anyagból értesültek, amelyet korábban nem mutatott be a Nemzeti Sporthivatal (NSH).

Demszky Gábor szeretné, ha ezt a megoldást komolyan fontolóra venné a kormányzat. Hozzátette, ettől függetlenül az eredeti változatot terjeszti be a január 27-i közgyűlésre. A főváros ekkor dönt a beruházáshoz szükséges tulajdonosi hozzájárulásról.

A Demszky által említett környezetkímélőbb tervezet a Hajós Alfréd uszoda két medencéjét hosszabbítaná meg, és tízpályásra bővítené. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes szerint ehhez le kellene bontani a Duna felőli műemléki védettségű lelátót. Ezenkívül egy újabb ivóvízkút lezárása is indokolt lenne. – A bírálók korábban ezért vetették el ezt az ötletet – mondta. Szerinte az idő rövidsége sem teszi lehetővé egy újabb változat kivitelezését.

– A két medence bővítése közel ugyanannyiba kerülne, mint az újak építése – tájékoztatta lapunkat Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Elmondta, ha elbukik az Eb megrendezése, akkor egymillió eurós büntetést kell fizetnünk. Ezenfelül minket terhelnének a rendező ország költségei is, amelyek elérhetik akár a többmilliárdos nagyságrendet is. Nem beszélve a nemzetközi bizalomvesztésről, amely a magyar sportot érné. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!