Hírek

2005.01.08. 06:04

Bodnár: Szieben hazudik

Egy forintért újabb 250 milliót keresett a „szaknévsoros” Bodnár György. A remek üzlet szinte hihetetlen – mégis igaz!

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Dr. Bozóky: jogi lépést kezdeményezünk az RTL ellen
[/caption]– Valóban a liga és a televíziós társaság szerződést szegett, így viszszavásárolhattam volna az üzletrészt – mondta el a Reggelnek a jelenleg Miamiban lévő Bodnár György. – A HTD kft. tulajdonát képező 40 százalékos tulajdonrészből 36-ot adtunk el az MLSZ-nek. Mivel a honi labdarúgó szövetségnek kevés volt a pénze, úgy egyeztünk meg, hogy minden MLSZ vagy tagjai által szervezett, rendezett, televízió által is közvetített eseményen ki kell helyezni két szaknévsoros táblát, illetve a meccsek előtt és után le kell adni egy-egy reklámfilmet. S ezt tartalmazza az RTL Klubbal kötött szerződés első melléklete is. Nos több, a ligához tartozó bajnoki mecscsen sem kerültek ki a tábláink, ezért figyelmeztettem is az illetékeseket, akik nem orvosolták a
hiányosságokat. Az említett magyar–brazil válogatott meccsen az MLSZ kitette a táblákat, viszont a reklámfilm elmaradt. Majd néhány héttel később a Győr–Bayern-meccsen mind a kettő hiányzott. Ezzel telt be a pohár, és jeleztem, hogy élek a visszavásárlási jogommal. Átutaltam a szerződésben kikötött összeget, egy forintot, és elküldtem bizonyítékként a kazettákat. Mielőtt a Cégbíróság bejegyezte volna, jelentkezett a Profi Liga, hogy megvenné a 36 százalék visszavásárlásának jogát, s ezt a jogot adtam el 250 millióért. Dr. Szieben László hazudik, amikor azt mondja, hogy nekik kellett kifizetni, mert nem kellett, hanem önként jelentkeztek a vásárlási szándékkal. Ha a liga nem hibázott és mégis a csapatok pénzéből fizet, akkor elgondolkodtató, hogy aki így elherdálja a csapatok pénzét, annak nem kéne-e lemondania? Az az állítása sem igaz, hogy a Profi Liga meccsein minden rendben volt!

Dr. Bozóky: jogi lépést kezdeményezünk az RTL ellen

Az RTL Klubbal kötött szerződésben szerepel, hogy mikor kell levetíteni a Szaknévsor reklámfilmjét. A szerződésben foglaltakra nem kell naponta felhívni a figyelmet, az aláírónak tudnia kell, hogy mi szerepel abban. A magyar–brazil meccsen az RTL Klub figyelmetlensége miatt nem került adásba a reklámfilm. A szerződésben az is szerepel, hogy mulasztás esetén a televíziós társaság vállalja annak jogi és anyagi következményeit. Bodnár György jogosan élt visszavásárlási jogával. Mivel a hibát az RTL Klub követte el, az MLSZ jogi úton kívánt érvényt szerezni igazának. A liga elnöke akkor azt kérte, ne tegyük ezt, mert megromolhat a viszony az RTL Klubbal, és veszélybe kerülhet annak a pénznek a kifizetése, ami a jogdíjból jár a csapatoknak.

Dr. Szieben László vállalta, hogy a liga ismét kivásárolja Bodnár György tulajdonát. Most viszont, hogy alaptalanul vádolják az MLSZ-t, jogi lépést kezdeményezünk az RTL ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!